12 / 05 / 2024

İstanbul TOKİ evleri kura çekilişi ne zaman?

İstanbul TOKİ evleri kura çekilişi ne zaman?

TOKİ sosyal kura çekilişleri içinde milyonlarca kişinin yaşadığı büyük şehirlerden İstanbul yer almaktadır. Peki İstanbul TOKİ evleri kura çekiliş tarihi belli oldu mu, İstanbul TOKİ evleri kura çekilişi ne zaman? İşte detaylar!



İSTANBUL TOKİ EVLERİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ kura çekimi ile ilgili en çok merak edilen iller arasında milyonlarca kişinin yaşadığı İstanbul,  Ankara  ve İzmir gelmektedir. TOKİ Başkanlığı tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir konut kura çekimi tarihi henüz netleşmedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eylül ayında açıklanacak yeni sosyal konut projesi ile TOKİ ile 81 ilde inşa edilecek yeni sosyal konut projesinin hazırlığını yaptıklarını açıkladılar. Bakan Kurum, "Üç adımda yeni konut hamlesi" başlığı altında yapılacakları sıralayarak, önümüzdeki döneme ilişkin bilgi verdi. Buna göre birinci adımda, sosyal konut projesi kapsamında, TOKİ bağlamında 81 ilde sosyal konutlar hak sahiplerini bulacak. Konut, konut arsası, sanayi siteleri satışa çıkacak.

TOKİ BAŞVURU DEĞERLENDİRME NEDİR?

TOKİ başvurusu değerlendiriliyor notu, başvuru yaptıktan sonra “Başvuru Listesi” bölümünde yer almaktadır. Bu ibare, başvurunuzun incelemeye alındığını göstermektedir. Bu durumda başvurunuz incelenir ve eğer şartları taşıyorsanız daha sonra yeni bir durum ile bu ibare yenilenecektir.

TOKİ PEŞİNAT ÖDENMEZSE NE OLUR?

TOKİ peşinat ödenmez ise ne olur sorusu şu sıralarda çok sık sorulmaya başlandı. TOKİ’den hak kazanan ama peşinatı ödeyemeyecek durumda olanlar bu sorunun cevabını almak istiyor. TOKİ kurasında ismi çıkan vatandaşlar, iki taksit ve üzerinde ödeme yapmazlarsa iki adet ihtarname gönderilir, 30 günlük süre dolduktan sonrada banka aracılığı ile TOKİ idaresine tüm dosyaların verilmesi ile beraber yasal süreç başlar ve dava sonuçlanıncaya kadar tahliye işlemi yapılır.

Şehir hastanesine personel aranıyor! İşte Şehir hastanesi personel alım şartları!

KYK bursu alırken VGM bursu alınabilir mi?


Geri Dön