04 / 05 / 2024

İstanbul trafiğini rahatlatacak mega projeyi 1 ay içerisinde açıklayacağız!

İstanbul trafiğini rahatlatacak mega projeyi 1 ay içerisinde açıklayacağız!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’un trafik sorununu rahatlatacak ‘sürpriz bir mega proje’ üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Bir ay sonra açıklayacağız” dedi..



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 1 ay içerisinde İstanbul trafiğini rahatlatacak sürpriz, mega bir projeyi açıklamayı planladıklarını bildirdi.

CNN Türk’e konuşan Elvan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İstanbul’un trafik sorununu çözmeye yönelik projelere ilişkin bilgi veren Elvan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 29 Ekim’de açılması konusunda gecikme görünmediğini dile getirerek, raylı sistemi de 2017 sonu veya 2018’de açmayı planladıklarını ifade etti. Gebze-Halkalı hattının ne zaman açılacağına yönelik soru üzerine Elvan, bu yılın biraz zor göründüğünü ancak en kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Elvan, şunları kaydetti:


‘Vatandaş nefes alacak’

“İstanbul’un trafiğini rahatlatmaya yönelik olarak bazı projeler üzerinde çalışıyoruz. Özellikle geniş halk kitlelerinin bir noktadan, başka bir noktaya seyahat ettiği kesimlere yönelik trafiği daha da rahatlatıcı, vatandaşlarımıza nefes aldırabilecek proje üzerinde çalışıyoruz. Onu belki Sayın Başbakanımızla birlikte açıklamayı düşünüyoruz, biraz zamana ihtiyacımız var. 1 ay içerisinde açıklarız diye düşünüyoruz. İstanbul trafiğini rahatlatacak sürpriz bir proje, mega proje ve İstanbul trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacak olan bir proje.”

Elvan, bir soru üzerine bölünmüş yollar sayesinde yıllık 15 milyar lira tasarruf edildiğini belirtti.


 


‘Haydarpaşa’nın başına kötü bir şey gelmez’

Elvan, Haydarpaşa Garı’nın geleceğine yönelik soruyu yanıtlarken de, “Bakanlık olarak garın yangından sonra tamiratı, restorasyonuna yönelik bir çalışma yaptık. Bununla ilgili tabii nihai bir karar verilmiş değil açıkçası. Mutlaka bunun muhafaza edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Haydarpaşa Garı’nın başına kötü bir şey gelmez onu ifade etmek istiyorum, kimse merak etmesin” dedi.


 


‘Atatürk Havalimanı’na konut yapılmayacak’

İstanbul’a üçüncü havalimanının yapılmasıyla Atatürk Havalimanı’nın durumunun ne olacağına ilişkin Elvan, şunları kaydetti:

“Orada konut alanı olacak gibi bir şey söz konusu değil. İkincisi, üçüncü havalimanı ihalesine çıkarken ‘tarifeli uçuşların üçüncü havalimanı için kullanılacağı’ ifadesi yer aldı. Ama tarife dışı uçuşlar, charter uçuşları olabilir, özel uçakların bu havaalanımızı kullanması söz konusu olabilir, kargo uçaklarımızın kullanması söz konusu olabilir. Tarife dışı uçuşlara engel olabilecek bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla, Atatürk Havalimanımız da gerçekten Türkiye’nin, İstanbul’un ihtiyacı olan bir havalimanı olacak.”


‘İnternet fiyatı ucuzlayacak’

4G ihalesinin seçimden önce yapılacağını ifade eden Elvan, “Fiyatlarda çok ciddi düşüşler sözkonusu oldu. Daha da aşağıya indirilmesi yönünde çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu fiyatlar daha da aşağıya inecek, onun müjdesini verelim” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön