28 / 04 / 2024

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi AVM projesi için başvuru yapıldı!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi AVM projesi için başvuru yapıldı!

Ümraniye Küçükbakkalköy'de yapımı başlayan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında yapılması planlanan 288 mağazalık alışveriş merkezi projesi için Emlak Konut GYO tarafından bakanlığa başvuru yapıldı.




Ümraniye Küçükbakkalköy'de yer alan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında yapılacak olan alışveriş merkezi projesi için Emlak Konut GYO'dan başvuru yapıldı.


İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında paydaşlar tarafından; ofis blokları, konferans merkezi, alışveriş merkezi, 319 adet rezidanslı rezidans bloğunun yapılması planlanıyor. Projede ayrıca, resmi kurum, eğitim kurumları, cami olarak sosyal donatı alanları ile rekreasyon alanları da yer alacak.


İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesine ilişkin Master Plan ve Kentsel Tasarım Projesi ile İmar Planlarının yapılması ve yaptırılması görevi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen yetkiyle, tüm paydaşlar adına Emlak Konut GYO tarafından yapılıyor.


İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında Ağaoğlu İnşaat, 319 rezidans, 977 ofis ve 93 adet ticari birim inşa edecek. Ağaoğlu, proje için hafriyat çalışmalarına devam ediyor. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde diğer paydaşlardan biri olan Halk GYO tarafından AVM, ofis ve ticari alanları için bakanlıktan onay almıştı.



Yaklaşık 590 milyon TL'ye mal olacak


Yaklaşık 590 milyon TL'ye mal olması planlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamındaki otoparklardan AVM için ayrılacak otopark alanı; Rekreasyon 1 altında 175 bin 479,44 metrekare, Rekreasyon 13 altında 46 bin 382,79 metrekare, 3.Bölge altında 54 bin 275,35 metrekare, Park 1 ve Park 3’ün altında da 112 bin 332,06 metrekare olmak üzere yaklaşık olarak toplam 388 bin 469,64 metrekare olacak.


İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında 3. Bölgede toplam 8 adet blok yer alacak. Rezidans bloğunda 319 adet rezidans olacak. Rezidans bloğu, zemin üstü 14 kattan oluşacak olup yüklenici firma olan Ağaoğlu İnşaat tarafından yapılıyor. Rezidans Bloğunun 1. Katı, 11 adet ticaret; 2. - 14. Katları ise konut olarak planlandı. 3. Bölgede yapılacak olan diğer 6 bloğun 1. katları ticaret; zemin üstü katları ise ofis olarak planlandı. 1 bloğun ise zemin ve 1. katları ticaret; bodrum katlarında ise konferans ve sinema salonu olarak yapılacak.



288 mağazalık AVM


Konsept geliştirme sürecinde yapılan mağaza karmasında iki katta toplamda 288 birim ticaret ve hizmet birimi oluşturulmuştur. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi AVM içerisinde hazır giyim, kişisel bakım/aksesuar, yeme-içme, hobi, kültür-sanat-eğlence, hizmet, ana mağazalar, ev dekorasyon mağazaları olacak




Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön