Kent Haberleri

İstanbul ve Marmara'nın depreme karşı ciddi şekilde dönüşmesi gerekiyor! Kentsel dönüşüm finansmanı acil ihtiyaç! 

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüm ve deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kabadayı, kentsel dönüşümün finansmanının acil bir gereklilik olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

3'üncüsü düzenlenen Dönüşen Liderler Zirvesi'nde, sektörel riskler, sektör temsilcileri ile değerlendirildi. ariyerNet CEO’su Fatih Uysal, nitelikli iş gücünün sadakatinin azaldığını ve şirketlerin buna odaklanması gerektiğinin altını çizdi. TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, tarımda plansızlığın üretim maliyetlerini etkilediğini ve yerel markalaşmanın önemini işaret etti. Cisco Türkiye CEO’su Didem Duru, siber güvenlikte veri yönetiminin ve tatbikatların kritik olduğunu dile getirdi. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ise kentsel dönüşümün finansmanının acil bir gereklilik olduğuna dikkat çekti. 

EKONOMİ Yazarı Mete Belovacıklı, Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ile “Dirençli Kentler Yaratmak” konusunu masaya yatırdı. 

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Türkiye'deki konut piyasası ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kabadayı, "ürkiye’de deprem konusunda bir kum saati var ve deprem kuşağındaki bazı bölgelerde bu kum saati geriye doğru gidiyor" ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL VE MARMARA'NIN CİDDİ ŞEKİLDE DÖNÜŞMESİ GEREKİYOR

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı,  Türkiye’nin bütün deprem kuşağındaki şehirlerinin depreme dirençli hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Bu konuda kanun var ancak bu tek başına kamunun üstleneceği bir durum değil. Bu çerçevede kentsel dönüşümün finansmanı önemli bir unsur. Kentlerimizin depreme dayanıklı hale getirilmesi vizyonu var, ancak ona doğru adım atılması gerekiyor." 

Kabadayı, Türkiye’nin ticaretinin büyük kısmını yüklenen, büyük holdinglerine ev sahipliği yapan İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin depreme karşı ciddi şekilde dönüşmesinin gerektiğini aktardı. 

İnanç Kabadayı, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin dönüşümünde hızlı adımlar atılması gerektiğine ve bu şekilde deprem geldiği gün insanların hazır olabileceğine dikkat çekti. 

"Bunu hiç beceremiyor değiliz; ama toplumda kentsel dönüşüm okuryazarlığının gelişmesi şart. Vatandaş daha da bilinçlenmeli, çünkü kentsel dönüşüm sadece bir metrekare sorunu değil. Her gelir kesiminde bu konuda direncin yüksek olduğunu görüyoruz. Büyük şehirler inanılmaz sıkıştı, kontrolsüz üretim var" ifadelerini kullanan Kabadayı, Yapı Denetim Kanunu'nun gayrimenkul sistemini büyük çoğunlukla kontrol altına aldığının ancak mevcut yapı stokunun çok geride olduğunun, bunun dönüşmesi gerektiğinin altını çizdi. 

2025 yılında vergi ceza ve harçlara yüzde 44 zam!

Barınma krizi nasıl çözülür? Türkiye'nin konut politikasında neler değişti? 

Arsa fiyatları düşer mi? Uzman isim açıkladı! Yatırımcılar dikkat!