27 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı'na bagajlı lüks taşımacılık!

İstanbul Yeni Havalimanı'na bagajlı lüks taşımacılık!

İstanbul Yeni Havalimanı için geri sayım başladı. 29 Ekim'de ilk etabı açılacak olan projede önemli bir gelişim yaşandı. İstanbul Yeni Havalimanı için Bagajlı Lüks Taşımacılık geliyor.



İstanbul Yeni Havalimanı için yeni bir gelişme yaşandı. İlk etabı 29 Ekim'de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı için İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından "Bagajlı Lüks Taşımacılık (BLT) Hatlarının Oluşturulması ve Taşımacılığın Uygun Araçlarla Karşılanması" adlı bir ihale düzenlendi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 18 hat ve 150 otobüsle İstanbul Yeni Havalimanı arasında taşımacılık yapacak. İhaleyi kazanacak firma 10 yıl süreyle yolcu taşıyacak. Havalimanından günlük 250 bin yolcunun geçiş yapması bekleniyor.

29 Ekim'de açılması öngörülen Yeni Havalimanı'nın yüzde 95'i tamamlandı. Havalimanı açıldığında ulaşımda sıkıntı yaşanmaması adına ulaşım alternatifleri de artıyor.İstanbul Yeni Havalimanı'na bagajlı lüks taşımacılık yapılmasıyla ilgili bir ihale düzenlendi. 

İETT tarafından İstanbul Genelinde Yeni Havalimanı Toplu Ulaşım Entegrasyonu Kapsamında Bagajlı Lüks Taşımacılık (BLT) Hatlarının Oluşturulması ve Taşımacılığın Uygun Araçlarla Karşılanması Amacıyla Toplu Taşıma Yapmak Üzere Hat Kiralama İşi adlı bir ihale ilanı yayınlandı.
 
İhalenin 4 Eylül tarihinde gerçekleşmesi planlanıyor. Toplu taşıma yapmak üzere hat kiralama işi ihalesinde tahmin edilen bedelin KDV dahil 468 milyon TL olarak belirlendi. Toplam bedelin yüzde 3ü oranında 14 milyon 40 bin TL'lik geçici teminatı olduğu açıklandı.
 


Geri Dön