29 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk yakıt sevkiyatı yapıldı!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk yakıt sevkiyatı yapıldı!

İstanbul Yeni Havalimanı’nda 63 bin tonluk gemiyle test amaçlı ilk yakıt sevkıyatı yapıldı. Açılışa gün sayan havalimanı, dünyada gemiyle ikmal yapılabilen birkaç havalimanından biri...



İstanbul Yeni Havalimanı’nda, açılış için 80 günden az bir zaman kaldı. Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olacak havalimanında 63 bin tonluk gemiyle test amaçlı ilk yakıt sevkıyatı yapıldı.

Akşam'da yer alan habere göre, İGA Yakıt İkmal Limanı’ndan, test amacıyla 63 bin tonluk ilk sevkiyat yapıldı. Petrol Ofisi’nden temin edilen ilk test yakıt, limana yakın olarak kurulan yakıt tanklarına aktarıldı. 

12 kilometrelik boru hattı

116 bin ton yakıt taşıma kapasitesine sahip LR2 PIONEER isimli gemi, İGA Yakıt İkmal Limanı’na yanaşarak toplam 63 bin tonluk yakıtı 12 kilometrelik boru hattıyla havalimanı içindeki ve Türkiye’deki havalimanlarının yakıt kapasitesinin iki katı büyüklüğünde olan yakıt tanklarına aktardı. 

Günlük yakıt tüketimi 13 bin 200 metreküp  

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu konuyla ilgili yorum yaptı. Samsunlu, havalimanının dünyada bu büyüklükte gemilerle ikmal yapılabilen az sayıda havalimanından biri olduğunu söyledi. Samsunlu sözlerine şöyle devam etti; "Projenin önemli kilometre taşlarından biri olan ilk yakıt sevkiyatının gerçekleşmesinden dolayı gururluyuz. Havalimanımızın devreye girmesiyle akaryakıt ikmal hizmeti verilebilmesi için ilk etapta günde 13 bin 200 metreküplük yakıtın temin edilmesi gerekeceğini öngörüyoruz"


Geri Dön