27 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı bugün belli olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı bugün belli olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına saatler kala, adının ne olacağı da merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı bugün belli olacak.



Yap işlet devret sistemi ile İGA yatırımcılarından oluşan Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon Ortak Girişim Grubu(OGG) tarafından inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı 6 ayrı pistten meydana geliyor.

Ortalama 150 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip olan İstanbul Yeni Havalimanı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.  Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olma özelliğine sahip olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı da bugün belli olacak.

 Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında yer alan İstanbul Yeni Havalimanı  76.5 kilometrekarelik genişliğe sahip. Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki alanda inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı, Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü’ne yakın bir alanda bulunuyor.

İstanbul Yeni Havalimanı tamamlandığında 6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi, 70 bin araçlık açık ve kapalı otoparkı ve yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olmuş olacak.

Yeni havalimanının master plan çalışmaları için oluşturulan dizayn ekipleri içerisinde, alanlarında uzman yerli ve yabancı 250’nin üzerinde mimar ve 500’den fazla mühendis görev alıyor. Bugün yapılacak olan açılışa çok sayıda davetlinin katılacağı İstanbul Havalimanı'nın hizmete girmesiyle İGA, yıllık KDV dahil 1.1 milyar Euro olmak üzere 25 yılda KDV dahil 26 milyar Euro kira ödeyecek.
 

45 soruda İGA!

İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek İETT hatları belli oldu!

Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 6 şey!


Geri Dön