05 / 05 / 2024

İstanbul'a 32 butik sağlık merkezi yapılacak!

İstanbul'a 32 butik sağlık merkezi yapılacak!

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "2018 yılında 20 yeni butik tipi aile sağlık merkezini hizmete açtık. Bu yıl içinde ise bu sayının 32’ye çıkartılmasını hedefliyoruz" diye konuştu.



İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da birinci basamak sağlık hizmeti olan aile hekimliği ve halk sağlığını öncelediklerini anlattı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Memişoğlu, “Biz bu konuda bakanlığımızdan bütçe alarak İstanbul’da 20 yeni aile sağlığı merkezi inşa ettik, hizmete açtık. 20 birim demek, 100 aile hekimi ilave olmuş demektir” dedi. Bu yıl içerisinde de yeni aile sağlığı merkezleri inşa etmeye devam edeceklerini dile getiren Memişoğlu, "Bu aile sağılık merkezlerinin özelliği 5 birimli olmalarıdır. İçinde hastanesi olan akıllı binalar gibi düşünün. İnşa edilen sayıya 12 tane daha ekleyerek sayılarını artıracağız" açıklamasında bulundu.

İstanbul a 32 butik sağlık merkezi yapılacak!

Aile hekimlerini e-Nabız'dan değiştirebilirsiniz

Memişoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Artık aile hekimlerimiz, okullara giderek çocuklarımızı daha hastalanmadan hastalık risklerini belirliyor. Burada gerçekten otizmle 148 bin çocuğu taradık bunlardan 272’sini daha tanıları yokken 18-36 aylıkken. Öte yandan aile hekiminden memnun olmayan vatandaşlarımız; e-Nabız sisteminden hekim değişikliği yapabilirler."


Geri Dön