03 / 05 / 2024

Van'a 2014 yılına kadar 14 hastane ve 21 sağlık merkezi yapılacak!

Van'a 2014 yılına kadar 14 hastane ve 21 sağlık merkezi yapılacak!

Van ve ilçelerinde, iki yıl içinde 14 hastane ile 21 sağlık merkezinin hizmete açılacağı bildirildi



AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ile Gülşen Orhan, Van’da devam eden ve yapımı planlanan sağlık yatırımlarıyla ilgili ortak yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, AK Parti iktidarında sağlıkta dönüşüm ve reform çalışmalarıyla sağlık alanında daha kaliteli hizmetlerin sunulduğu bildirildi.

Geçen yıl açılan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve yapımı tamamlanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi ile Van’ın sağlık sektörünün merkezi haline geldiği ifade edilen açıklamada, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanındaki araziye yapılacak yeni hastanelerle de Doğu Anadolu ve Ortadoğu’nun en büyük ve en gelişmiş sağlık kampüsü olacağı kaydedildi.

Açıklamada, Van’da 200 yataklı Erciş Devlet Hastanesi, 75 yataklı Muradiye Devlet Hastanesi, 50 yataklı Özalp Devlet Hastanesi ile 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi ve il genelinde 8 sağlık merkezinin yapımının devam ettiği bildirildi.

Depremde hasar gören Kadın Doğum ile Çocuk Hastanelerinin yıkıldığı hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:

"İl merkezinde 650 yataklı Devlet Hastanesi, 400 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 200 yataklı Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi, 100 yataklı Onkoloji Hastanesi, 100 yataklı Psikiyatri Hastanesi, 100 Yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, 150 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılacak. Ayrıca 50 yataklı Başkale Devlet Hastanesi, 30 yataklı Çaldıran İlçe Hastanesi Revize Ek Blok, 20 yataklı Bahçesaray Entegre İlçe Hastanesi, 10 yataklı Çatak Entegre İlçe Hastanesi ve 10 dairelik lojman inşa edilecek. Bu yatırımların yanında il genelinde 9 Aile Sağlığı Merkezi ile 4 Toplum Sağlığı Merkezi yapılacak. Planlanan yatırımlar için yaklaşık 189 milyon lira kaynak kullanıldı. Bu yatırımlarla ilgili 2014 yılı sonuna kadar Van’a toplam 460 milyon liralık sağlık yatırımı yapılmış olacak."
         AA
 


Geri Dön