29 / 04 / 2024

İstanbul’a yapılan yatırımlar artacak!

İstanbul’a yapılan yatırımlar artacak!

17 yıllık AK Parti döneminde İstanbul’a yapılan yatırım tutarı toplamda 303 milyar 84 milyon Türk Lirası'na ulaştı. Yeni dönemde de artarak sürecek yatırımlar arasında Kanal İstanbul ve şehir hastaneleri gibi bir çok prestijli projeler de bulunuyor.



AK Parti döneminde mega kent İstanbul’a yapılan yatırım tutarı 303 milyar Türk Lirası'nı aştı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, yeni dönemde de artarak devam edecek yatırımlar arasında İstanbul Havalimanı,  Marmaray  gibi prestijli projelerin kapasitelerinin genişletilmesi bunlardan bazıları. Projelerin hızla gerçekleşmesinde iktidar ile yerel yönetim arasındaki uyumun önemli katkısı da oldu. Hem tarihi hem de stratejik konumu sebebiyle dünyanın mega kentlerinden biri olan İstanbul tarihindeki en büyük yatırıma AK Parti ile kavuştu. Eğitimden, sağlığa, ulaşımdan, teknolojiye kadar pek çok yeni yatırım bu dönemde hayata geçirildi.

ÜLKE BÜTÇESİ KADAR


AK Parti döneminde İstanbul’a yapılan yatırım tutarı toplamda 300 milyar lirayı aşarak 303 milyar 84 milyon TL’ye ulaştı. Üçüncü Köprü, İstanbul Havalimanı, Çamlıca Camisi, iki kıtayı denizin altından birbirine bağlayan Marmaray ve tüp geçit, yeni metro ve raylı sistemler, otoyollar gibi dev projeler bu dönemde hayata geçirildi.

Yeni yatırımlar ise devam ediyor. Kanal İstanbul Projesi ile şehir hastaneleri bu projelerden bazıları. Projelerin hızla gerçekleşmesinde iktidar-yerel yönetim uyumun katkısına işaret ediliyor.

Aslan payı ulaşıma


Son 17 senede ulaştırma ve haberleşmeye 94,41 milyar, eğitime 7,4 milyar, sağlığa 6,7 milyar, adalete 1,58 milyar, enerjiye 12,5 milyar, çevre ve şehirciliğe 2,7 milyar, TOKİ’ye 49 milyar, tarım ve ormancılığa 7,83 milyar, aile, çalışma ve sosyal hizmetlere 58,23 milyar, gençlik ve spora 8,16 milyar, bilim sanayi ve teknolojiye 7.1 milyar, kültür ve turizme 655 milyon, vakıflara 750 milyon yatırım yapıldı.

 

Kanal İstanbul’da geri adım yok!


 


Geri Dön