28 / 04 / 2024

İstanbul'da 1.126 kamu binası depreme hazır hale geldi!

İstanbul'da 1.126 kamu binası depreme hazır hale geldi!

İstanbul'u muhtemel bir depreme hazırlamak amacıyla "İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi" oluşturuldu. Proje kapsamında 900 kamu binası güçlendirme ve onarımdan geçti, 226 bina da yeniden yapıldı.



İstanbul'u muhtemel bir depreme hazırlamak amacıyla "İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi" (İSMEP) oluşturuldu. Proje kapsamında 9 yılda okul, hastane, sağlık ocağı, yurt, idari ve sosyal hizmet binası olmak üzere toplam 900 kamu binası güçlendirme ve onarımdan geçti, 226 bina da yeniden yapıldı.


1.5 milyar avro harcandı

İSMEP'in 1,5 milyar avro bütçeye sahip olduğunu ifade eden İSMEP Direktörü Kazım Gökhan Elgin,"Büyük bir bölümü deprem riski altında olan kentin tüm ilçelerine yayılan güçlendirme ve yeniden yapım çalışmaları kapsamında, 2015 itibarıyla 800 okula ulaşıldı. Bu çalışmalarla 1,5 milyon öğrencinin güvenli okullarda eğitim görmesi mümkün oldu" dedi. 


5,5 kişiye güvenli hizmet

İSMEP Direktörü Kazım Gökhan Elgin, projeyle sağlık alanında yapılan güçlendirme ve yeniden yapım sayesinde yılda 5,5 milyon kişiye güvenli binalarda hizmet verilmesinin hedeflendiğini anlattı.


Güçlendirme yapıldı

Projeyle 866'sı okul olmak üzere toplamda bin 61 kamu binasında güçlendirme ve onarım hedeflendi. Son bir yılda ise 47 okul, 29 hastane ve 5 yurt binası güçlendirme ve onarımdan geçti. Yine son bir yılda 20 okul, 4 hastane, 3 idari bina ve 15 yurt yapıldı.


Yeni Akit


Geri Dön