İstanbul'da 12 semte imar planları askıya çıktı!
İstanbul'da 12 semtin imar planı askıya alındı. İmpo İmar Planlama kurucusu ve şehir plancısı Hüseyin Oflaz, “Değişen imar planları, metrekare ya da mülkün değer kaybına neden olabilir" dedi...
İstanbul'da 12 büyük semtin imar planları askıya çıktı. Plan; Tuzla, Ümraniye, Yukarı Dudullu, Şile, Yenibosna ve Büyükada gibi yerlerde oturanları etkileyecek. İtirazlar, 31 Ekim'e kadar ilçe belediyelerine yapılabilecek. İmpo İmar Planlama kurucusu Hüseyin Oflaz, itiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayılacağını hatırlatarak, "Değişen planlar, gayrimenkulünüzün değer kaybetmesine neden olabilir' uyarısı yaptı.
İstanbul'da 12 semte ilişkin imar planları askıya çıktı. 2 Ekim 2014 tarihinde askıya çıkan imar planları, Büyükada, Kınalıada, Yenibosna, Fevzi Çakmak, Siyavuşpaşa, Soğanlı, Yenidoğan, Gaziosmanpaşa Karadeniz, Küçükçekmece Safra Mahallesi, Tuzla, Ümraniye Yukarı Dudullu ve Şile'de yer alan gayrimenkullerin sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Sözkonusu imar planları ile konut ihtiyacı ve kentsel dönüşüm sorunlarına çözümler geliştiriliyor. Askıdaki imar planlarına mülk sahipleri 31 Ekim 2014 tarihine kadar itiraz edebilecekler.
DEĞERİ ETKİLEYEBİLİR
Şehir Plancısı ve İmar Planlama Uzmanı Hüseyin Oflaz, imar planlarının kentlerin geleceğini modernize etmesi açısından önemli yol haritaları olduğunu söyledi. Oflaz ama bir yandan da yeni imar planlarının öngördüğü değişikliklerin kimi mülk sahiplerinin gayrimenkulün değerini ya da büyüklüğünü olumsuz etkileyebildiği uyarısında bulundu. Diğer taraftan, 12 ilçede ilan edilen imar planlarına itiraz durumunda vatandaşlar, bağlı bulundukları ilçe belediyelerine başvurabilecekler.
Uzmana başvurun
İmpo İmar Planlama Kurucusu Hüseyin Oflaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Gayrimenkulde haklarınıza sahip çıkabilmenin en iyi yolu, tapunuzun takibini düzenli yapmanızdır. Bunun için belediyelerdeki imar planı değişikliklerini de vergi dairelerindeki borç bilgilerini de takip etmelisiniz. Birçok gayrimenkulünüz varsa ve zamansızlıktan dolayı bunu kendiniz yapamıyorsanız, profesyonel mülkiyet yönetim sistemlerinden ve uzmanlarından faydalanmalısınız. Değişen imar planları, belediyelerin kamulaştırma kararları ya da 3. şahısların koydurabileceği ipotek şerhlerinin her biri gayrimenkulünüzün küçülmesine, gayrimenkulde metrekare kaybetmenize ya da mülkünüzün değer kaybetmesine neden olabilir.'
İtiraz edilmezse kabul edilmiş sayılır
İmpo İmar Planlama şirketi Kurucusu Hüseyin Oflaz, değişikliklere itiraz hakkının 30 gün, dava açma hakkının 60 günle sınırlı olduğunu hatırlatarak itiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayılacağını açıkladı.
2 bin gayrimenkulde milyon $'lık koruma
Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz, tapusunun takibini yapamayan şirketler ve kurumlar için İmpomes isimli web tabanlı mülkiyet erişim sistemini geliştirdiklerini açıkladı. Oflaz, İmpomes sayesinde halen Türkiye'nin farklı bölgelerindeki 2 binden fazla gayrimenkulün takibinin yapılarak, mülk sahiplerinin haklarının korunduğunu ifade etti. Oflaz, hizmet verdikleri kişi ve şirketlerin ellerinde yüzlerce tapu bulunduğunu ve milyon dolarlık kayıpların önüne geçebildiklerini açıkladı.
Yeni Şafak