27 / 04 / 2024

İstanbul'da 399 okul, depreme karşı güçlendirildi!

İstanbul'da 399 okul, depreme karşı güçlendirildi!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, kentteki 108 okulun daha eylüle kadar depreme karşı güçlendirileceğini bildirdi



Yıldız, 17 Ağustos Marmara Depremi'nden sonra Türkiye'de deprem konusunda bir duyarlılık geliştiğini söyledi. İstanbul'da büyük bir deprem beklentisinin bilim adamları tarafından yinelendiğini aktaran Yıldız, şunları kaydetti: "Özellikle İstanbul depremi söz konusu olduğu için kentte Dünya Bankası'ndan alınan kredilerle İSMEP adıyla bir proje yürütülüyor. Bu kapsamda tüm kamu kurum binaları depreme karşı güçlendiriliyor."

Teknik rapora dayalı olarak bazı okulların güçlendirmesi yerine yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini belirten Yıldız, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "İSMEP kapsamında detaylı deprem incelemesi yapılan toplam 916 okulumuz var. Bunların içinde tarihî eser niteliği olan 154 bina ve 241 adet köy okulu var. Güçlendirmesi tamamlanan 399 okulun 87'si MEB tarafından, 312'si İSMEP kapsamında onarıldı. 113'ü MEB ve 40'ı İSMEP kapsamında olmak üzere toplam 173 okul da yıkılarak yeniden yapıldı. İSMEP kapsamında yıkılarak yeniden yapım inşaatı devam eden 31, güçlendirme inşaatı süren 108 okulumuz var. Bakanlık tarafından ödenek gönderilerek güçlendirme yapılacak okul sayısı ise 5."
ZAMAN 


Geri Dön