27 / 04 / 2024

İstanbul'da 4 günde dört bina tahliye edildi!

İstanbul'da 4 günde dört bina tahliye edildi!

İstanbul Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de 4 günde dört bina tahliye edildi. İşte konu ile ilgili detaylar...



İstanbul Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de 4 günde dört bina tahliye edildi. Gaziosmanpaşa'da bir inşaatın temelinde hafriyat çalışması sırasında toprak kayması meydana geldi.  Sultangazi'de inşaatın temel kazısı esnasında çatlak oluşan binalar boşaltıldı.

GAZİOSMANPAŞA'DA İNŞAAT TEMELİNDE TOPRAK KAYMASI

Gaziosmanpaşa'da bir inşaatın temelinde hafriyat çalışması esnasında toprak kayması yaşandı. Ekipler çevrede güvenlik önlemleri alırken, 2 bina da tahliye edildi.

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi 1149. Sokak'ta, iddialara göre, inşaatın temelinde hafriyat alındığı esnada toprak kayması meydana geldi.

Bunun üzerine inşaatın yanındaki iki bina güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, söz konusu sokağa giriş çıkışlar da kapatıldı.

Binalardaki risk durumlarının yapı denetim ekiplerinin çalışmalarından sonra belirleneceği öğrenildi.

İstanbul da 4 günde dört bina tahliye edildi!

SULTANGAZİ'DE DE ÇATLAK OLUŞAN BİNALAR DA TAHLİYE EDİLMİŞTİ


Sultangazi'de inşaatın temel kazısı esnasında çatlak oluşan binalar boşaltıldı. Bina sakinleriyle inşaat firması çalışanları arasında arbede de yaşandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İstanbul'un Sultangazi ilçesinde inşaatın temel kazısı esnasında yan tarafta bulunan binanın temeli zarar gördü. Başka bir bina ile bitişik durumda olan bu binada çatlaklar meydana geldi. Hasar gören bina ile diğer bina sakinleri tahliye edildi. Olayın ardından gelen inşaat firması yetkilisi ile bina sakinleri arasında gerginlik yaşandı.  

Olay, geçtiğimiz günlerde saat 19.30 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi 141. Sokak'ta bir inşaatın temel kazısı esnasında yaşandı. Konu ile ilgili olarak ortaya atılan iddialara göre, inşaatın temel kazısını yapan kepçe operatörü, yan tarafta bulunan 5 katlı binanın temel kısmını da kazdı. Bu sebeple binada kayma meydana yaşanırken, bitişiğindeki diğer bina ile aralarında çatlaklar meydana geldi. Bina sakinleri yaşanan bu durumu fark ederek dışarı çıktı. Belediye ekiplerine haber verilmesi üzerine hasar gören bina ve yanındaki diğer binadaki 11 daire tahliye edildi. Ekiplerin yapacağı inceleme sonuçlanıncaya kadar bina ve sokak kullanıma kapatıldı.

Binada meydana gelen çatlaklardan sonra sokağa çıkan bina sakinleri, çalışma yapan kepçe operatörüne tepki gösterdi. Bu tepkiler esnasında da sokakta arbede yaşandı. 

Kahramanmaraş, Mardin ve Van'da 10 adet arsa 126 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Kredi kartı borçları tarihi zirvesinde!

Kayseri'de 4 büyüklüğünde deprem!


Geri Dön