29 / 04 / 2024

İstanbul'da 59 otel inşaatı var!

İstanbul'da 59 otel inşaatı var!

1987-1998 arasında 10 yıl boyunca yılda yaklaşık 10 milyar dolarlık `turizm alışverişi cirosu' yapan Laleli, yeniden eski günlerine dönecek



Özel ticaret alanı statüsü hukuki nedenlerle sağlanamayan bölgenin büyük bölümü altyapısıyla birlikte yenileniyor ve yayalaştırılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Laleli'yi turistlerin para harcayacağı ve kolaylıkla gezebileceği bir cazibe merkezi yapmak için çaba harcadıklarını söyledi. Laleli Moda ve Turizm Merkezi Projesi Kapsamında Vicenza Otel'de işadamlarıyla buluşup daha sonra Laleli'yi gezen Topbaş, Çin'in bavul ticareti için dünyanın dört bir yanından ülkesine uçaklar kaldırdığına işaret ederek,"Bizim ayağımıza kadar gelmişti. Fırsatları değerlendirirseniz mesafe alırsınız, kaçırırsanız hayıflanırsınız" dedi. Laleli esnafının geçmişteki hatalara da göndermede bulunan Topbaş, bundan böyle kısa vadeli düşünmemeleri konusunda uyardı.
Laleli'ye gelen şaşırıyor.

Proje için Fatih Belediyesi ve Laleli İş Adamları Derneği'nin (LASİAD) iş birliği yaptığını belirten Topbaş, "Şimdi Laleli'ye gelenler çok şaşırıyor" dedi. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra başlanan yayalaştırma çalışmalarının başarıyla yürüdüğünü kaydeden Topbaş, "Laleli'nin birtakım fırsatları yeniden ortaya çıkıyor. Bu fırsatları birlikte değerlendireceğiz" diye konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, Üst Laleli'de zemin kaplamalarının tamamen değiştirildiğini, çalışmalar tamamlandığında ana arterler dışındaki tüm sokakların yayalaşmış olacağını söyledi. Demir, projenin kaynak desteğini, Avrupa 2010 Kültür Ajansının karşıladığını ifade etti.

İstanbul'da günlük nüfus hareketi  23 milyon

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da nüfus hareketliliğinin 23 milyona ulaştığını ve bunun önümüzdeki yıllarda 40-50 milyonu bulacağını belirterek, "Bunun tedbirini almazsak, baskın yemiş oluruz" dedi.

59 otel inşaatı sürüyor

SÜLEYMANİYE'de yapılan çalışmalar ve Sultanahmet'in yayalaştırılması ile bölgenin daha cazibeli hale geldiğini belirten Kadir Topbaş, Sultanahmet'teki Adliye ve İstanbul İl Genel Meclisi Binası'nın da kaldırılacağını söyledi. Topbaş, İstanbul'da 2004'te 2 milyon 800 bin olan turist sayısının 8-10 milyona ulaştığını, 86 bin yatak kapasitesinin ise 107 bine çıktığını, 59 otel inşaatının devam ettiğini söyledi.
Hürriyet


Geri Dön