21 / 05 / 2024

İstanbul'da Boğaz manzaralı arsa fiyatına mezar!

İstanbul'da Boğaz manzaralı arsa fiyatına mezar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Eyüp'te yeni oluşturulan mezarlık alanında bir kişilik boş mezar yerinin 12 bin liradan satışa sunulmasını onayladı



Karara göre bir mezar yerinin yaklaşık 2 metrekare olduğu düşünüldüğünde, metrekaresi 6 bin liraya geliyor. 6 bin liralık fiyat, Boğaz gören bir arazinin metrekare fiyatına da eşdeğer.İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin ekim ayı 4. birleşiminde gündeme gelen raporda, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Mezarlıklar Müdürlüğünün bünyesinde bulunan Eyüp Mezarlığı içerisinde Eyüp Yeni Kısım adı altında yeni bir mezarlık alanının oluşturulduğu ve bu yıl için boş mezar yeri ücretinin 10 bin lira olmasının düşünüldüğü belirtildi.

Raporda ifade edilen komisyon görüşünde, Eyüp Yeni Kısım adı altında oluşturulan cenazesiz bir kişilik boş mezar yeri için teklif edilen 10 bin liralık ücret, komisyonca 12 bin lira olarak uygun görüldü. Rapor, meclis üyelerince oy çokluğuyla kabul edildi.

BOĞAZ'DA METREKARESİ 6 BİN LİRAYA ARSA ALINABİLİR

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, metrekaresi 6 bin liraya Boğaz'da imarlı arsa almanın mümkün olduğunu, imarsız arsaların ise çok daha ucuza satın alınabileceğini söyledi.

İSTANBULDA EN PAHALI MEZAR 12 BİN LİRA

İstanbul 268i Müslüman, 65i gayri Müslim olmak üzere toplam 333 adet mezarlık bulunuyor.

Zincirlikuyu, Karacaahmet ve Çengelköyün yeni kısmında yer alan mezarlıklardan ölmeden önce yer almak isteyenler 12 bin lira, yanı dolu olan yere ise 8 bin lira ödemek zorunda kalırken, ölülerin defni için de 4 bin lira isteniyor.

Küçükyalı, Ortaköy (Yeni Ada), Yeniköy, Aşiyan, Nafibaba, Nakkaştepe, Edirnekapı, Şehitlik, Mısır Tarlası, Sakız Ağacı, Necatibey, Kocatepe, Ihlamurkuyu, Eyüp, Kanlıca, Kazlıçeşme, Kocatepe, Yeni Topkapı, 500 Evler ve Çengelköydeki mezarlıklarda ise ölmeden önce 5 bin lira, yanı dolu olan bir kişilik yere 2 bin 500 lira, ölülerin defnine de 1000 lira ücret alınıyor.

Ortaya çıkan bu rakamlara rağmen İstanbulda daha uygun fiyatlarla mezar yeri bulmakta mümkün. Ölmeden önce 2 bin 500 lira, yanı dolu olan bir kişilik yere 1250 lira ve ölülerin definleri için de 100 lira ücret istenilen mezarlıklar ise şöyle.

"Çamlıca, Bülbüldere, K. Bakkalköy, İçerenköy, Merdivenköy, Aşağı Dudullu, Sahrayıcedid, Kandilli, Yukarı Dudullu, Seyitahmet, Ihlamurkuyu, Küplüce, Anadolu Hisarı, Çubuklu, Paşabahçe, Kavacık, Soğanlık, Yakacık, Kartal, Maltepe, Gülsuyu, Pendik, Tuzla, B. Bakkalköy, Başıbüyük, Ortadağ, Feriköy, Helvacıdede, Kulaksız, Zindanarkası, Hasköy, Sütlüce, Sanayi, Hasdal, Kağıthane, Kuruçeşme, İstinye, Ortaköy, Sarıyer, Emirgan, Bağcılar, Kirazlı, Bademlik (Mahmutbey), B. Halkalı, K. Halkalı, Yenibosna, Güneşli, Kocasinan, Osmaniye, Çobançeşme, Kartaltepe (Bakırköy), Tepeüstü, Şenlikköy, Sefaköy, Ambarlı, Avcılar, Firuzköy, Güngören, Ayvalık, E. Kozlu, Dedeler, Tahir Efendi, Merkez Efendi, Silivrikapı, Topkapı, Topkapı Çamlık, Topkapı Maltepe, Yedikule, Küçükköy, Küçükköy Köyiçi, Taşlı Tarla, Gazi, Yeşilpınar, Bayrampaşa, Tokmaktepe, Eski Alibeyköy, Yeni Alibeyköy, Yeni Esenler, Esenler Kemer, Atışalanı, Esenler Köyiçi ve Gülbahçe."

Hürriyet


Geri Dön