30 / 04 / 2024

İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini öngören ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen mülk sahipleri, konutlarını kiralamadı. Hal böyle olunca, İstanbul’daki boş konut sayısı da 400 bini aştı.



Türkiye'deki barınma krizi artmaya devam ediyor. 14 Mayıs sonrası dönem için tahmin edilen zam beklentisi, kiralarda da kendini gösterdi. Sözcü'nün haberine göre, hem TÜİK’in paylaştığı enflasyon oranının dahi altında kalan yüzde 25 seviyesindeki kira artışı sınırına takılmak istemeyen hem de kiraların daha da yükseleceğini tahmin eden mülk sahipleri, evlerini kiralamaktan vazgeçip, beklemeye başladı. Bu nedenle, İstanbul'daki boş ev sayısı da 400 bini aştı.

İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

YÜZDE 157'LİK ARTIŞ

İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir 1’nci Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale de Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nden (BETAM) elde ettiği bilgilere göre kiralık ilan fiyatlarının metrekare başına 2022’ye kıyasla ülke genelinde yüzde 157 oranında yükseldiğini söyledi. Prof. Dr. Özlale, bu yükselişin 2 senede ise yüzde 474 oranını bulduğunun altını çizdi. Kira ortalamalarının ücret artışlarının çok üzerinde seyrettiğini ifade eden Prof. Dr. Özlale, “Türkiye'deki bir barınma krizidir” şeklinde konuştu.

İşte detaylar...


Geri Dön