Kent Haberleri

İstanbul'da en ucuz satılık evin fiyatı 275 bin TL! Görenler gözlerine inanamadı!

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken, İstanbul'da 275 bin liraya satılan ev görenleri hayrete düşürdü. İşte İstanbul'un en ucuz satılık evi...

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle vatandaşlar tekrar konut yatırımına yöneldi. Özellikle İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken vatandaşlar kredi faizlerindeki düşüşü değerlendirmek için bütçelerine uygun ev arayışına girdi. 

İstanbul'da ev sahibi olmak isteyenler emlak ilan sitelerini sık sık ziyaret ederken, İstanbul'daki en ucuz satılık ev  hayrete düşürdü. 

İstanbul'da en ucuz ev 275 bin liraya satılıyor. İstanbul Küçükçekmece, Atatürk Mahallesi'nde yer alan ev sahibinden.com'da 18 Eylül tartihinden itibaren alıcısını bekliyor.

Sahibinden.com'daki İstanbul'un en ucuz evin metrekaresi bürüt 20, net 15 metrekare olarak belirtilmiş. 20-25 yaşında olan bu evin tipi ise Stüdyo (1+0) . 6 katlı binanın bahçe katında yer alan bu evde ısıtma ve balkon bulunmuyor.

İlanın açıklamasında dairenin masrafsız olduğu ve 3 bin liraya hazır kiracısı olduğu yazılmış. Arena park AVM'ye, caddeye, duraklara okula, parka ve pazara yakın olan evin ilan açıklamasındaki son cümle ise ''Alıcısına şimdiden hayırlı olmasını dilerim'' oldu.  

İşte İstanbul'un en ucuz satılık evi...


 

İSTANBUL'DA ORTALAMA KONUT VE KİRA BEDELİ NE KADAR?

İstanbul genelinde ortalama kira bedeli 22 bin 535 liraya çıkarken  2018-2024 döneminde ortalama satılık konut bedelinin yüzde 888, kira bedeli ise yüzde 1.025 arttı. 

Ortalama konutun metrekare fiyatı Ağustos 2024 itibarıyla İstanbul’da 40 bin 805 TL, Ankara'da 22 bin 593 TL ve İzmir'de 35bin TL olarak hesaplandı. 

İstanbul Planlama Ajansı barınma krizini masaya yatırdı: Kira artışları kontrol altına alınmalı!

Kentsel dönüşüm için topkeyün çözüm üretilmeli! Yarısı Bizden, İstanbul'da riskli 650 bin bina için teşvik edici oldu!