Ekonomi

İstanbul’da evi olmayanlar ev sahibi olacak! Üstelik 7,500 TL taksit imkanıyla! İşte detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’da evi olmayanları ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber verdi. İşte detaylar!

Emlak Konut ile Türk Hava Yolları, İstanbul Yeni Havalimanı’na 10 dakika gibi bir mesafesindeki Arnavutköy’de 2,5 milyon metrekare alana İstanbul’da evi olmayanlar için yeni bir proje daha hayata geçmeyi bekliyor.

İşte haberin ayrıntıları…

İSTANBUL’DA YAŞAYAN VE İLK EVİNİ ALACAKLARA ÖZEL!

Sosyal Konut Projesi olan bu kampanyaya yalnızca ilk evini alacak olan kişiler, müracaat edebilirler. Başvuru için de yalnızca 1.000 TL ücret talep ediliyor. Toplamda da 13.000 bağımsız bölümün yer aldığı Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi büyük bir kent vizyonu ile inşa edilecek. Başvurular www.emlakkonut.com.tr internet adresinden 2 Haziran tarihine kadar yapılabilir.

YÜZDE 20 PEŞİNAT, 120 AY VADE İMKANI!

İstanbul’da daha önce bir ev alamamış olan vatandaşlara uzun vadede uygun ödeme koşulları sunulacak. Katılım şartlarını yerine getiren kişiler, gerçekleştirilecek kura çekimi ile beraber hak sahibi oldukları projeden, yüzde 20 peşinat ile 120 ay vade ve 7.500 TL’den başlayan taksitler ile ev sahibi olabilirler.

Ödemeler Emlak Konut ödeme sistemi ile Emlak Konut’a gerçekleştirilir. İstanbul’da ikamet, hane içinde yaşayan kişilerin kayıtlı evinin olmaması, son bir yıl içinde tapu devrinin yapılmamış olması şartı aranacak ve mücbir nedenler dışında, beş yıl süre ile satış işlemi yapılabilirler.

GENÇLERE YÜZDE 20 ÖZEL KONTENJAN!

Bu projede de daha önce “İlk Evim, ilk işyerim” projesinde olduğu gibi bu kampanyada da gençlere özel bir kontenjan verilecek. Toplam konut sayısından engelli vatandaşlara yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5, gençlere de yüzde 20 kontenjan ayrıldı. 18 ile 30 yaş arasında bulunan gençlerin ev sahibi olabilmelerine dair bir gelir şartı da aranmıyor.

1+1, 2+1 3+1 DAİRELER!

Bu projede; az katlı ve yatay mimari anlayış ile tasarlanan 1+1, 2+1 ve 3+1 gibi daire tipleri kura ile satışa çıkarılacak. Projede; parklar, yaşam alanları, sosyal meydanlar, eğitim, sağlık, spor alanları, etkinlik alanları, dini tesis, sosyal ve kültürel tesis alanları ile beraber inşa edilecektir.