08 / 05 / 2024

İstanbul'da iç göç başladı! Deprem sonrası herkes bu 5 ilçeye akın ediyor! İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

İstanbul'da iç göç başladı! Deprem sonrası herkes bu 5 ilçeye akın ediyor! İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından uzmanlar İstanbul için risk haritası çıkarttı, herkes bu 5 ilçeye akın etmeye başladı. Peki İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?



İSTANBUL'DA DEPREM OLACAK MI?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından gözler İstanbul'a çevrildi. Vatandaşlar İstanbul'da deprem olacak mı sorusunun yanıtını araştırıyor. Kimi jeologlar, İstanbul’da en az 7,5 büyüklüğünde bir deprem olacağını iddia ederken, kimileri ise deprem beklemediklerini söylüyor. 

Marmara’da en az 7 büyüklüğünde deprem olacağını iddia eden ünlü uzman Celal Şengör, “Böyle bir durumda deprem süresinin iki dakika olabileceğini düşünüyoruz” diyor.

Şengör diğer yandan, megakenti etkileyecek olası büyük Marmara depreminin şiddetinin 9’a çıkabileceğinin altını çizerek, fayın Silivri’den Büyükçekmece’ye kadar kırılması halinde korkulacak bir durum olmayacağını ancak bu kırılmanın Gebze açıklarına kadar uzanması haline 7.5 büyüklüğünde deprem üreteceği” iddiasında bulundu.

İstanbul da iç göç başladı! Deprem sonrası herkes bu 5 ilçeye akın ediyor! İstanbul un en güvenli ilçeleri hangileri?

İstanbul’da büyük bir deprem olacağını söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Ereğlisi’nden Adalar’a kadar olan 79 kilometrelik fayda enerji birikiminin olduğunu söyledi.

Görür, yaşanacak kırılmayla bu fayda 7.2 büyüklüğünde deprem riski olduğunu ifade ederken “Depremin süresi 40-60 saniye.

Eğer Marmara fay sistemi doğudan batıya bir kerede kırılırsa, depremin büyüklüğü 7.6 olur”  dedi ve 1999’dan bu yana 24 sene geçtiğini ve 30 yıllık periyodun dolmak üzere olduğunun da vurgusunu yaptı.

Deprem konutlarının detayları peş peşe geldi! En çok zemin artı 3-4 katlı ve 3+1 konutlar yapılacak! 

Bina güçlendirme kredisi kullanacaklar dikkat! 

Depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay nereye kurulmalı? Hatay’da neresi daha sağlam zemine sahip?

Geri Dön