Kent Haberleri

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!  İBB yönetimi, yapı stokunu hızlıca depreme hazırlamak amacıyla güçlendirme seçeneğini gündemine alarak “İstanbul Yapı Güçlendirme Yönetmeliği” ve “İstanbul Bina Muayene ve Kontrol Esasları Çalışması” ile İmar Yönetmeliği'ni revizyonu teklifi hazırladı ve İBB Meclisi'nin onayına sundu

Türkiye'yi sarsan yıkıcı depremlerden sonra gözlerin çevrildiği İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. 

İBB yönetimi, yapı stokunu hızlıca depreme hazırlamak amacıyla güçlendirme seçeneğini gündemine alarak “İstanbul Yapı Güçlendirme Yönetmeliği” ve “İstanbul Bina Muayene ve Kontrol Esasları Çalışması” ile İmar Yönetmeliği'ni revizyonu teklifi hazırladı ve İBB Meclisi'nin onayına sundu. Tekliflerin, 13 Mart günü başlaması planlanan İBB Meclisi mart ayı oturumlarında gündeme gelmesi öngörülüyor. 

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul için çarpıcı açıklama! Marmara'da 7.6 büyüklüğünde... Peş peşe sıraladı! 

Marmara depremi tartışması büyüyor! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'yı anlattı: Bu bölge riskli! 

Kandilli Rasathanesi tek tek açıkladı! 6 Şubat'tan bu yana tam 13 bin 173 deprem oldu!