02 / 07 / 2024

İstanbul'da ortalama bir ev 2,8 Toyota Corolla ediyor!

İstanbul'da ortalama bir ev 2,8 Toyota Corolla ediyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Toyota Corolla baz model İstanbul ortalama konut fiyat indeksine göre indeksin geçen aya göre belirgin değişim göstermediğini belirterek, İstanbul'da ortalama bir evin 2,8 Toyota Corolla ettiğini belirtti.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Nisan 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. 

Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE (2017=100), Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 artış gösterdi ve 1257,7 oldu.

KFE, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 48,4 artarken, söz konusu bu dönemde reel olarak azalış yüzde 13,3 oldu.

Üç büyük şehir için KFE değişimine bakıldığı zaman Nisan ayında bir önceki aya göre İstanbul için yüzde 2,1,  Ankara  için yüzde 3 ve  İzmir  için yüzde 1,9 artış görüldü.

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu,  resmi X hesabı https://twitter.com/CelalErdogdu üzerinden İstanbul'daki konut fiyatları ile ilgili çok ilginç bir paylaşım yaptı. 

Celal Erdoğdu sosyal medya hesabından paylaşımda Toyota Corolla baz model İstanbul ortalama konut fiyat indeksine göre indeksin geçen aya göre belirgin değişim göstermediğini belirterek, İstanbul'da ortalama bir evin 2,8 Toyota Corolla ettiğini belirtti.

Celal Erdoğdu'nun paylaşımı şu şekilde:

İstanbul'da ortalama ev 2,8 Corolla 
Toyota Corolla baz model İstanbul ortalama konut fiyat indeksimize göre indeks geçen aya göre belirgin değişim göstermedi, 2.78 Corolla=1 Konut seviyesinde.

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu'nun paylaşımına şu yorumlar geldi:

Mağdur ev sahibinden 'biz görünmez mi oluyoruz' çıkışı: 10 yıl evlerimizi işgal edilmesini sağlayan yasa düzenlenmeli!

Arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörü!

Murat Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu!


Geri Dön