Sektörel

İstanbul'da ortalama konut fiyatı 5,5 milyon TL'nin üzerine çıktı! Ev almak hayal mi oldu?

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları geçtiğimiz bir yılda yüzde 48,4 arttı. İstanbul’da ortalama konut fiyatları 5.5 milyon TL’nin üzerine çıktı. Ev almak artık hayal mi oldu?

Yüzde 25 kira zammı sınırının 1 Temmuz’da sona ermesiyle birlikte konut-kira krizinde yeni bir döneme giriliyor. Yüksek kredi faizleri ve konut fiyatları nedeniyle ev sahibi olmak zorlaşırken, kiralardaki artış devam ediyor.  Ev sahibi olmak isteyenler yüksek fiyatlar nedeniyle bu isteklerini ertelemek zorunda kalıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Nisan 2024'e ait Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı. Konut Fiyat Endeksi (KFE), bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,4 arttı. Aylık artış yüzde 2,2 olarak görüldü. İstanbul’da da aylık artış yüzde 2,1 olarak belirlendi.

Açıklanan rakamların ardından Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat, https://x.com/irfandonat X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,İstanbul'da ortalama konut fiyatı 5,5 milyon TL'nin üzerine çıktı. Hâlâ ev alma hayali kurabilen var mı?” diye sordu. Takipçilerden fiyatların artmaya devam edeceği, artık ev de araba almanın hayal olduğu yorumları geldi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

EV FİYATLARINA BİLE BAKAMIYORUZ

İstanbul'da 1 Temmuz sonrası yeni kira artışları hesaplandı! İşte ilçe ilçe yeni kiralar!

Kiracı 'Ağustos'ta evden çıkarım' dedi, ev sahibi anlaşmadı: İlk duruşma 27 Mayıs 2025'e verildi!

Altın alıp satmak isteyenler dikkat! Kapalıçarşı'da altın fiyatları ne kadar? Gram, Çeyrek, gremse, tam altın fiyatı!