Kent Haberleri

İstanbul'da plaj ücretleri cep yakıyor! İstanbul'da plaj ücreti ne kadar kaç TL?

Tatil sezonun açılmasıyla birlikte plaj ücretleri de gündemde yer almaya başladı. Bu kapsamda sadece bir mavi bayraklı plajın bulunduğu İstanbul'da sahillerde hareketlilik başladı. Peki İstanbul'da plaj ücretleri ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...Sıcak havalarda denize girmek isteyen vatandaşlar özellikle Bakırköy, Sarıyer, Büyükçekmece, Adalar, Şile ve Silivri gibi noktaları tercih ediyor

İstanbul'da yaz sezonuyla beraber plaj ve sahillerde hareketlilik start aldı. Sıcak havalarda denize girmek isteyen vatandaşlar özellikle Bakırköy, Sarıyer, Büyükçekmece, Adalar, Şile ve Silivri gibi noktaları tercih ediyor. İlçelerde ücretsiz halk plajlarından ziyada, ücretli plaj tesisleri de denize girmek isteyenlere şezlong, şemsiye ve ekstra aktivitelerle birlikte hizmet sağlıyor.

Ücretli plaj tesislerinde, giriş ücretlerinin ise hafta içi-hafta sonu ve ilçeden ilçeye göre değiştiği öğrenildi. Tesislerin, büyük bir kısmında giriş ücreti kapsamında, yalnızca şemsiye ve şezlong hizmeti alındığı, bir kısmında ise ücrete otoparkın da dahil olduğu kaydedildi.

Peki, plaj ücretleri en kadar kaç TL? İşte detaylar...

PLAJ ÜCRETLERİ 150 TL İLE 560 TL ARASINDA

Bazı vatandaşlar, özel plaj tesislerinin belirlediği giriş fiyatlarından şikayetçi olurken fiyatlar merak ediliyor. Şile'de birçok tesiste, hafta içi giriş ücreti kişi başı 150-400 lira, hafta sonu 300-400 lira arasında değişirken, 

Silivri'de ücretler hafta içi ve hafta sonu 250-300 lirayı, Büyükada'da hafta içi 150-300 lira, hafta sonu ise 150-450 lira aralığını buldu. 

Heybeliada'da ise plajlara giriş ücreti hafta içi 300-480 lira, hafta sonu ise 400-560 lira ile ortalama açısından en yüksek ücretler olarak öne çıktı. Pek çok işletmenin Kurban Bayramı'nda da hafta sonu tarifesi uygulayacağı öğrenildi.

BÜYÜKADA'DA BELTUR PLAJI HAFTA İÇİ 200 LİRA HAFTA SONU 300 LİRA 

Büyükada'da çevre sakinleri, halkın kullanabileceği ücretsiz bir plaj bulunmamasından da şikayetçi. Ayrıca adada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tesiste de hafta içi 200 lira, hafta sonu ise 300 lira fiyat belirlendiği görüldü. 

Tesisle ilgili hazırlanan bilgi metninde, "3 Haziran'da sezon açılışı yapılan Büyükada halk plajı giriş ücretleri bu sene için hafta içi 200 lira, hafta sonu 300 lira olarak belirlendi. Bu ücrete tekne ile şezlong, ulaşım ve şemsiye ücreti dahil. Kartal ve Bostancı'dan bizim plaj iskelemize gelen ya da ada içinden kendi ulaşım imkanları ile gelen tüm kişiler için aynı şekilde uygulanıyor" bilgilerine yer verildi. 

Tesiste, Adakart'ı bulunanlara, 7-12 yaş arasındakilere, gazi, şehit yakınları ve öğrencilere indirim uygulandığı, 0-7 yaş arasındakilerin ise tesise girişlerinin ücretsiz olduğu kaydedildi. Adada bulunan plajların büyük çoğunluğuna ise elektrikli taksiler ve kişi başı ücreti 33.93 lira olan 13 kişilik elektrikli araçlar ve ile ulaşım sağlanabiliyor.

Dul ve yetim aylığında son dakika! Temmuz 2023'te zam var mı? Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat!

Aile Destek ödemeleri haziran ayında bitiyor mu? 1250 TL destek parasına okkalı zam yapılacak mı?

Arsa alıp Tiny house yapacaklar dikkat: Uzmanlardan risk uyarısı geldi!