Ekonomi

İstanbul'da şaşkına çeviren olay! Saat 12.00'dan sonra doları gören şaştı kaldı

İstanbul'da dolarla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İstanbul piyasalarında saat 12.00'dan sonra doları gören vatandaşlar şaştı kaldı.

Merkez Bankası'nın dolarla ilgili çalışmalarının devam ettiği sırada dolarda meydana gelen yükseliş, piyasalarda da şaşkınlığa neden oldu. 

İstanbul'da bugün saat 12.00'dan sonra dolar almaya giden vatandaşlar, gördükleri fiyatla birlikte adeta şaşkına döndü. 

YUKARI YÖNLÜ SEYİR VAR

İstanbul serbest piyasada güne 32,98 liradan başlayan dolarda ılımlı yukarı yönlü seyir gözleniyor. Euro da 35,85 TL'den güne başladı. Dün doların satış fiyatı 32,83 lira, avronun satış fiyatı ise 35,86 lira olmuştu.

Saat 12:00 itibariyle 1 doların 33 TL seviyesine geldiği görülürken; euro da 35,92 TL'ye doğru çıktı. Dolar ve euroda yukarı yönlü ve ani olmayan hareketler görülüyor.

GÖZLER ABD'DE ENFLASYONA ÇEVRİLMİŞTİ

Doların seyrini belirleyen unsurların başında ABD'de açıklanan enflasyon rakamları geliyor. ABD'de açıklanan Haziran ayına ilişkin enflasyon verisi beklentilerin altında gerçekleşti. Ülkede tüketici fiyatları piyasanın artış beklentilerine rağmen Haziran'da bir önceki aya göre %0,1 oranında düşerek Mayıs 2020'den bu yana ilk defa geriledi. Gelen enflasyon rakamları ABD Merkez Bankası FED'in faiz indireceğine dair beklentiyi güçlendirirken, FED Başkanı Powell'in bir önceki açıklamasındaki 'temkinli duruş' mesajı da dikkate alınıyor.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın, JP Morgan yatırımcı toplantısında Türkiye'nin dezenflasyon sürecinin eşiğinde olduğunu söylemesi ve sıkı para politikası mesajı da dolar/TL'nin seyri açısından önem taşıyor. Dolar kurundaki gelişmeler, 'kurda ılımlı yükseliş' olarak değerlendiriliyor.