Kent Haberleri

İstanbul’da scooter kiralama piyasasında deprem! O üç firma çekildiğini açıkladı! 8 bin 234 scooter…

İstanbul’da scooter kiralama piyasasında deprem yaşandı! Toplamda 8 bin 234 scooter’ı bulunan üç firma piyasadan çekildiğini açıkladı! İşte gündeme bomba gibi düşen haberin detayları… Bir süre önce de bir scooter firması taksicilerle karşı karşıya gelmişti

İstanbul'daki üç scooter kiralama firması piyasadan çekildiğini duyurdu. Bir süre önce de bir scooter firması taksicilerle karşı karşıya gelmişti. Gündeme bomba gibi bir haber daha düştü. İstanbul'da hizmet veren elektrikli scooter kiralama firmaları LINK, At’la Git ve Hey Scooter kendi istekleriyle piyasadan çekilme kararı aldıklarını duyurdu.

LINK, AT’LA GİT VE HEY SCOOTER FİRMALARI ARTIK PİYASADA YOK!

LINK, At’la Git ve Hey Scooter firmalarının E-scooter izinleri iptal edildi. İstanbul’da hizmet veren üç farklı elektrikli scooter kiralama firmasının, kendi isteğiyle piyasadan çekilmesi gündemi sarstı. Firmaların e-scooter izinlerinin iptal talepleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında gündeme geldi. Çekilme kararının görüşülmesinin ardından firmaların kendi isteğiyle İstanbul’daki lisansları iptal edildiği ifade edildi.

İstanbul’da scooter kiralama piyasasında deprem yaşandı! Üç firma piyasadan çekildiğini açıkladı! İşte gündeme bomba gibi düşen haberin detayları…

PARA CEZALARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ!

Donanımhaber’de yer alan habere göre, LINK, At’la Git ve Hey Scooter firmaları bundan böyle İstanbul’da elektrikli scooter kiralama hizmetinde yer almayacak. LINK, At’la Git ve Hey Scooter firmalarının İstanbul’da toplamda 8 bin 234 scooter’ı bulunuyordu. Firmaların piyasadan çekilme gerekçeleri kamuoyuna duyuruldu. LINK markasıyla hizmet veren Superpedestrian Turkey Ulaşım Teknoloji Anonim Şirketi, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından verilen karara uyumluluk sağlamak ve KVKK’yı ihlal nedeniyle daha fazla para cezasına çarptırılmamanın yanı sıra operasyonlarını durdurma kararı aldığını açıkladı.

At’la Git markasıyla hizmet veren At Teknoloji Yatırım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Hey Scooter markasıyla hizmet veren Serim Yönetim Sistemleri Yazılım firmaları da gerekçelerini paylaştı. Tedarik zincirinde yaşanan bir takım sorunlar nedeniyle sahada olamadıkları gerekçesiyle e-scooter izninin iptaline başvurdu. UKOME kararıyla firmaların e-scooter izinleri iptal edildi. O firmalar artık piyasada olmayacak.

Ulaşım sorununa en keyifli çözüm elektrikli scooter’lar kaç TL? 31 Aralık 2022 Fiyat Listesi

ŞOK Market'te elektrikli scooter 8999 TL, akıllı saat 499 TL! ŞOK aktüel kataloğu 31 Aralık 2022 fiyat listesi