01 / 05 / 2024

İstanbul'da simide üçüncü zam! 12 liradan satılıyor!

İstanbul'da simide üçüncü zam! 12 liradan satılıyor!

İstanbul'da simide gayriresmi üçüncü zam yapıldı. 7.5 TL'den 10 TL'ye çıkan simit, aradan geçen 3 ayda gayriresmi bir zam daha gördü.



Ekonomik sıkıntılar gün geçtikçe vatandaşın cebini zorluyor. İstanbul’da henüz ağustos ayında yüzde 33 artarak 7.5 TL'den 10 TL'ye çıkan simit, aradan geçen 3 ayda gayriresmi bir zam daha gördü.

İSTANBUL'DA SİMİT 12 TL

Sözcü Gazetesi'nden Ali Can Polat'ın haberine göre, Istanbul’da birçok fırın, simidi yüzde 20 zamla 12 liradan satmaya başladı. Aslında ekmek gibi izne tabi olan simitte resmi zammı beklemeden fiyat artırmak zorunda kaldıklarını ifade eden esnaf, “Maliyetlere dayanamıyoruz, cezayı göze aldık” diye belirtti.

Sokaktaki vatandaş ise en son ne zaman kahvaltıya simit aldıklarını hatırlamadıkları söyledi.

İstanbul Un-İş Esnaf Odası Başkanı Şaban Özdemir, illegal zam konusunda belediyelerin denetim yetkisi bulunduğunu anımattı. Resmî zam teklifi için önce 2024 yılı asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini kaydeden Özdemir, “Maliyet hesabımızı o zaman yapar ona göre gerekli yerlere başvuruda bulunuruz. Ama son 2 ayda simit için böyle bir maliyet artışı olmadı” dedi.

İstanbul da simide üçüncü zam! 12 liradan satılıyor!

İSTANBUL'DA EKMEĞE ZAM

İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 8 liraya çıkarıldı.

İstanbul’da İTO üyesi fırınların ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için İTO’nun Kasım ayı meclis toplantısında oylama gerçekleştirildi.

Oylamanın ardından, İstanbul’da "1 kilogram ekmek fiyatı azami 40 lirayı geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 8 ira olacak" şeklinde düzenlenen "Azami Ekmek Fiyat Tarifesi" kabul edildi.

Ağustosta İstanbul Ticaret Odası'na bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 6,5 TL olmuştu.

ÇANAKKALE'DE ZAM

Çanakkale’de unlu mamullere zam yapıldı.6 TL'den satılan simit 9 TL olurken, 15 TL'den satılan kır pidesi 25 TL'ye kol böreğinin kilosu ise 180 TL'ye yükseldi.

Gazete Duvar'dan Seçkin Sağlam'ın haberine göre Çanakkale'de unlu mamullere zam yapıldı. 6 TL'ye satılan simit yüzde 50 zamla 9 TL'ye, 6-8 TL'den satılan poğaça 10-12 TL'ye, açma 16 TL'ye, kır pidesinin fiyatı da 25 TL'ye ulaştı. Ayrıca kol böreği ve su böreğinin kilosu 180 TL'ye çıktı.

Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Selahattin İş, girdi maliyetlerindeki ve asgari ücretteki artışa dikkat çekti.

İzmir'de 6 kişinin öldüğü otel inşaatındaki vinç kasasında son dakika gelişmesi! Tutuklu sanıklar tahliye edildi!

Sahte ilanları engelleyen düzenlemenin devreye girmesi Bursa'da konut fiyatlarını düşürdü!


Geri Dön