Kent Haberleri

İstanbul'da ulaşıma zam mı geliyor?

Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımaya zam yaptığını açıklaması üzerine gözler şimdi de İstanbul'a çevrilmiş oldu. Buna göre, yarın toplanacak olan UKOME'nin temmuz ayı oturumunda İstanbul’da toplu ulaşıma zam teklifinin gündeme gelmesi beklenmektedir.

Ankara'da ulaşıma gelen yüzde 40'lık zamdan sonra İstanbul'da da toplu taşımaya zam gelmesi beklenmektedir. Öte yandan, İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 25 Temmuz günü Zeytinburnu’ndaki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirileceği kaydedildi.

ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre; UKOME’nin temmuz ayı oturumunun gündeminde İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün teklifleri arasında “Toplu ulaşım ücret tarifelerinin düzenlenmesi teklifi” yer alıyor.

Gündemde yer alan değişiklik olmaz ve çoğunluktaki bakanlık temsilcilerinden itiraz gelmezse İstanbul’da toplu ulaşıma zam yapılması da yer alıyor. İBB yönetiminin zam teklifinin yüzde 13 civarında olacağı iddia edilmiş oldu.

EN SON ZAM YEDİ AY ÖNCE YAPILDI

İstanbul’da toplu taşımaya en son geçtiğimiz ocak ayında yüzde 18 ile 28.09 arasında değişen oranlarda zam yapılmıştı Yeni zamlı tarifeye göre; tam elektronik bilet 15 TL’den 17.70 TL’ye çıkmıştı. Marmaray tam parkur 33.20 TL’den 39.16 TL’ye çıkarken taksi indi-bindi ücreti 70 TL’den 90 TL’ye yükseltilmişti.

ÖĞRENCİDE 30 YAŞ SINIRI MI OLACAK?

İstanbulkart yönetmeliğinde öğrenci tanımı değiştirilmişti. Yönetmeliğe '30 yaşından gün almış öğrencilere UKOME kararı ile belirlenen Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinin yüzde 10 oranı kadar indirim uygulanır' şeklinde revizyon yapıldı. 30 yaşından büyük öğrencilerin toplu ulaşımda indirim hakkı yüzde 10’a kadar indirilmişti. 

Karayollarından İstanbul ve İzmir'de satılık 4 gayrimenkul!

İstanbul'a yeni tramvay hattı gelecek!

Bilgiçler Yapı'dan yeni İstanbul Ticaret Mahallesi projesi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıkladı! Bayramda ulaşım ücretsiz olacak...