28 / 04 / 2024

İstanbul’daki 35 bin binanın 15 bini riskli çıktı!

İstanbul’daki 35 bin binanın 15 bini riskli çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul isimli projesinin tanıtımında önemli açıklamalar yaptı. İmamoğlu açıklamasında megakentte 35 bin binada yapılan incelemede 15 bininin yüksek riskli olduğunu dile getirdi.



Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul projesini tanıttı. Tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’un jeoloji ve hidroloji haritalarını hazırladıklarını dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem ve afetlere dayanıklı İstanbul için hazırladıkları 10 projeyi de kamuoyuna tanıttı.

Ekrem İmamoğlu açıklamasında “İstanbul’u krizlere ve afetlere dayanıklı bir şehir haline getirmek üzere vizyon 2050 planımızı hep beraber bütün katılımcılarımızla birlikte hazırladık.” diye konuştu.


35 BİN BİNANIN 15 BİNİ TANESİ RİSKLİ ÇIKTI

Mega kent İstanbul’da başlatılan Hızlı Tarama Projesi ile 35 bin binanın mercek altına alındığını dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yapmış olduğumuz hızlı tarama tespitlerimiz sonrası 15 bin binamızda ‘D’ ve ‘E’ sınıfı riski yüksek kategoride yer alan yapılar olduğunu tespit ettik. Yeni dönemde hızlı tarama tespitlerine ilçe belediyelerimizi de etkili bir şekilde katıp tüm İstanbul için bu süreci tamamlayacağız. İstanbul'un röntgenini çekmek zorundayız.” dedi.

Yaptığı açıklamada toplamda 1.3 milyon konutun risk altında olduğunu dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

“Deprem konusunda en hayati mesele niteliksiz konut sorununun dönüşümüdür. Mega kent İstanbul’da toplamda 1.3 milyon konuta denk gelen yaklaşık olarak 200 bin yapının 7 ve üzeri şiddetindeki depremlerde ağır hasar göreceğini veya kullanılmaz bir duruma geleceğini hesaplıyoruz. Bu, ne yazık ki bu çok kötü bir manzara. Peki toplamda 200 bin niteliksiz konut stoku neden hızla dönüşmüyor? Bunun temel nedeni özellikle son 3-4 senedir yaşadığımız ağır ekonomik koşullar. O bakımdan İstanbul Yenileniyor ve diğer kentsel dönüşüm projeleri kapsamında toplam 5 bin 925 konutu sahiplerine teslim ettik. Bu yılın Mart ayına kadar söz konusu bu rakam 7 bin 375 konut olacak.”

 

Ofisler doldu, mağaza kiraları yüzde 67 oranında yükseldi!

1941 yılında Şişhane Unkapanı yolu büyük bir cadde olarak açılmış!

Borsa tarihi rekorunu kırdı, dolar zirvesine yaklaşamadı


Geri Dön