26 / 07 / 2024

İstanbul'daki görüntü dehşete düşürdü! Binalarda çatlaklar, zeminlerde de boşluk oluştu!

İstanbul'daki görüntü dehşete düşürdü! Binalarda çatlaklar, zeminlerde de boşluk oluştu!

Mega kent İstanbul'da beklenen olası depreme karşı binaları çatlak ve zeminlerinde çökme yaşanan 35 yıllık binalarda yaşayan yurttaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını bir cevap alamayınca bir müteahhit ile görüşme içerisinde olduklarını söyledi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Mega kent İstanbul'da deniz kumuyla inşa edilen ve senelerin yorgunluğu ile kendiliğinden çökmeye başlayan yapılardan sonra Bahçelievler'de 30 yıllık 104 konutlu sitenin tehlikeli görüntüsü görenleri resmen hayrete düşürdü.

Sabah'tan Mustafa Kaya imzalı habere göre söz konusu binanın yüzeyindeki derin çatlaklara ve yapılan altındaki çöküntülere rağmen demir profil ile güçlendirmeye çalışmaları dehşetin ve olası yaşanacak olan felaketin ihtimallerini de adeta gözler önüne serdi.

İstanbul daki görüntü dehşete düşürdü! Binalarda çatlaklar, zeminlerde de boşluk oluştu!

İBB'DEN CEVAP ALAMADIK

Çatlak ve altında çökmelerin meydana geldiği yapıda oturmayı sürdüren site sakinleri binaların kentsel dönüşüme girmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvuru yaptıklarını bulunduklarını ve hiçbir geri dönüşümde bulunulmadığını, dönüşüm için müteahhit ile görüşme içerisinde olduklarını söyledi.

Küçük çaplı depremlerin meydana gelmesine ve olası büyük depremin beklenmesine rağmen yapıyı dönüştüremediklerini kaydeden site sakinleri evlerinin duvarlarında ve yapının çeşitli noktalarında çatlama ve çöküntülerin yaşandığını site yönetimi tarafından demir profillerle kendi imkanlarınca güçlendirme yaptıklarını fakat toprak üzerine yapıldığı için çöküntülere engel olunamadığını belirttiler.


"OTURMAYA DEVAM EDİYORUZ, NEREYE GİDECEĞİZ"

Yüzlerce kişinin yaşamını sürdürdüğü toplamda 4 bloklu sitede dış cephelerde derin çatlaklar, zemin kısımlarında da boşluklar oluşmasına rağmen binada oturmayı sürdürdüklerini dile getiren site sakinleri, maddi nedenlerden dolayı yapılarda kalmaya devam etmek zorunda olduklarını kaydettiler.

Mülk sahibi Cafer Sayan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 'Oturmayı sürdürüyoruz, nereye gideceğiz? Korkunun ölüme bir faydası yok. Burada kiralar çok yüksek. Bu blokta 22 konut var, 5'er kişiden hesaplasan yaklaşık olarak 100 kişi yaşıyordur" diye konuştu.

İstanbul daki görüntü dehşete düşürdü! Binalarda çatlaklar, zeminlerde de boşluk oluştu!


"BİNANIN ALTINA İNCE PROFİL DEMİRLE GÜÇLENDİRİLMEYE ÇALIŞILDI"

Bahçelievler Öz Uzmanlar sitesi sakinleri arasında yer alan Funda Çelik de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "30 senelik bina altlarında çökmeler yaşandığı için yönetim tarafından balkon altlarına demir profiller yerleştirildi.

Fakat incecik profil koca yapıyı nasıl taşısın odalarda çatlaklar oluştu. Evlerimizde korkarak oturuyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurmuştuk bir yanıt alamadık. Korku içinde oturuyoruz. Binaların zaman geçirilmeden dönüşmesi gerekiyor" diye konuştu.


KONUTLAR DEPREM OLMADAN KENDİLİĞİNDEN ÇÖKÜYOR

Kentsel dönüşüme yönelik uyarı ve çalışmaların sürdüğü mega kent İstanbul'da kendi kendine çökme riski bulunan birçok yapı olduğu kaydediliyor.  Son dönemlerde Bahçelievler'de 27 Haziran tarihinde aynı gün içerisinde 2 farklı binada çökme yaşanmış ve 2 Haziran tarihinde de Küçükçekmece'de çöken bir binada 1 kişi yaşamını yitirmişti.

 

Uzmanı önerdi: “Kiralık daire alacaksanız sanayi şehirlerinden alın! 2+1 dairelerin kirası 30-40 bin TL”

Emlak sektörü zapturapt altına alınıyor! Kaçak emlakçılığın önü kapanıyor!

Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesine yasaya aykırı ruhsat kararı ve 60 milyon TL'lik dolgu cezası!


Geri Dön