İstanbul'daki inşaatçılar birikimlerini Bursa'ya taşıyor!
Bursa iş çevresinin ard arda inşa edilen plazalardaki ofislere ilgi göstermesi, konut projelerindeki yüksek standardı kabullenmesi ilin gayrimenkul alanındaki potansiyeli konusunda ip uçları veriyor. Bursa'da gayrimenkul sektörü gelişiyor...
Rotasını Bursa'ya çevirenler, şehrin bir ucunda Osmanlı'nın izlerini solurken, diğer ucunda modern bir kentin doğuşuna şahit oluyor. Bu satırları kaleme almadan birkaç gün önce gittiğim Bursa'da gözlemlediğim değişim, birçok şehirden farklı bir üslupla gerçekleştiriliyor.
Şehrin sosyal ve ekonomik dinamikleri, ihtiyaçların hangi alanlarda olduğunu net bir şekilde ortaya koymakta. Gayrimenkul alanındaki gelişmelerin temel hareket noktası olan kentsel dönüşüm hemen benimsenmiş.
Özellikle Nilüfer bölgesinde yükselen projelerin markalarla anılması, İstanbul'daki inşaatçıların birikimlerini Bursa'ya da taşındığının bir ispatı. Bursa iş çevresinin ard arda inşa edilen plazalardaki ofislere ilgi göstermesi, konut projelerindeki yüksek standardı kabullenmesi ilin gayrimenkul alanındaki potansiyeli konusunda ip uçları veriyor. İstanbul, Yalova, İzmir aksında yaşanan hareketliliğin Mütekabiliyet Yasası ile daha da artması, Bursa'nın doğal ortam ve zenginliklerinin uluslararası yatırımcılar tarafından yerinde keşfedilmesi, başta merkezdeki ilçelerde olmak üzere çevredeki gayrimenkul stokunun değerlenmesine vesile olacaktır. Bunun da vakti gelip çatmıştır.
Söz Bursa'dan açılmışken, herkese 'BAKYAPIYORUZ' diyerek dikkatleri üzerine çeken BAK YAPI'nın Bursa Büyükşehir Belediyesiyle gerçekleştirdiği kentsel dönüşüme örnek olan projesine değinelim.
Bakyapı, gayrimenkulde 20 yıllık geçmişe sahip bir şirket. Bursa dışında İstanbul'da da yatırımları olan şirketin prestij odaklı hedefinde Bursa'nın modernleştirilmesi de var. İlk adımda, 160 Milyon liralık yatırımla Bursa Osmangazi'de yaklaşık 54 bin metrekarelik bir arazi üzerinde Prestij Modern hayat buluyor. Üstelik İstanbul'daki konut fiyatlarına bakılırsa daha makul seviyelerle... 918 konut ile 53 işyeri için verilen ilânlarda, her ne kadar rakamlar öne çıkarılsa da, özel girişimcilerle belediyelerin ortak işlerinden kentin ve vatandaşın hayat standardını yükseltecek güzel bir örneği görüyoruz. Şirketin patronu Bakyapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Bakgör, girişimlerinin yabancı yatırımcılar tarafından ilgi görmesinden oldukça memnun.
Suudi Arabistan, Bahreyn gibi ülkelerden gelen yatırımcılar Bursa'ya olan ilgilerini Bak Yapı'nın bu projesi üzerinden yine ortaya koydu. Sözün özü; İstanbul'a yatırım yapmayıp sadece Bursa'yı portföyüne katanların sayısı günden güne artıyor. Bunda Bak Yapı'nın da rol alması sektöre moral verecektir. Ayrıca gayrimenkul sektörünün sadece İstanbul'a yatırım yapmakla ilerlemeyeceğini, geleceğin modern şehirlerini kazanmak için yerel yönetimlerle işbirliğinin şart olduğunu görmüş oluyoruz...
Mehmet Canıtatlı/Yeni Akit Gazetesi