Genel

İstanbul'dan Bodrum’a deprem akını! 3 günde taşınan var!

Yıllardır İstanbul’dan gidenlerin yerleşmek için en fazla tercih ettiği yerlerden olan Bodrum, Kahramanmaraş depremlerinin ardından ise adeta İstanbulluların göç akınına uğruyor. Peki neden Bodrum’u seçiyorlar?1999 Kocaeli depreminin ardından İstanbul’da beklenen büyük deprem nedeniyle deprem korkusuna kapılan İstanbulluların travması, Kahramanmaraş depreminin ardından yeniden tetiklendi

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta arka arkaya meydana gelen ve 11 ili adeta yerle bir eden depremlerin ardından İstanbul’dan Bodrum’a adeta göç akını yaşanıyor.

1999 Kocaeli depreminin ardından İstanbul’da beklenen büyük deprem nedeniyle deprem korkusuna kapılan İstanbulluların travması, Kahramanmaraş depreminin ardından yeniden tetiklendi. Kentte yaşayanların en fazla tercih ettiği yerlerin başında ise küçük ölçüde de olsa kendi kentlerinin yaşam şartlarına benzettikleri Bodrum geliyor.

Hürriyet Gazetesi’nden Gizem Coşkunarda’nın haberine göre, son olarak pandemi döneminde  pek çok kişinin yoğun olarak gittiği Muğla’nın Bodrum ilçesi, bu kez deprem göçüne maruz kalıyor.

İlçeye taşınan İstanbullu nüfusunun oldukça fazla olduğu belirtilirken,  depremin ardından Bodrum bugüne kadar olmadığı kadar fazla  göç alıyor.

İSTANBUL’A BENZETİYORLAR

Yaşadıkları kentten kaçmalarının nedeni İstanbul’u deprem açısından güvenli bulmamaları olan İstanbulluların Bodrum’u tercih etme nedenlerinin başında ise  İstanbul’a benzer bir şehir hayatı yaşama isteği geliyor.

Depremin ardından Bodrum’a yerleşenler, yerleşmeyi planlayanlar ve emlakçılar, bu göçün nedenlerini anlattı. Bunlardan Emlak Danışmanı Nükhet Ertürk, İstanbul’dan göçün 8 yıl önce ilk olarak görülmeye başlandığını, kentsel dönüşüm başladıktan sonra bazı İstanbulluların hayalini kurdukları Bodrum’a taşınarak bir yaşam kurduklarını belirtti.

UZAKTAN ÇALIŞANLAR, MİMARLAR, REKLAMCILAR

Daha sonra pandemi döneminde tekrar yoğun göç yaşandığını anlatan Ertürk, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 6 Şubat depremi sonrasında Bodrum’un Doğu illerinden çok göç eden olduğunu, deprem travması tekrar canlanan İstanbulluların da yoğun şekilde göç etmeye başladığını anlattı. Ertürk, Bodrum’a gelenler arasında uzaktan çalışan kişilerin, reklamcı, mimar, yazar, editör, çağrı merkezi çalışanı gibi meslek gruplarının ağırlıkta olduğunu bildirdi.

15-20 BİN TL’LİK DAİRELERE 1 YILLIK PEŞİN ÖDÜYORLAR

Emlak Danışmanı Hakan Karakaya ise Bodrum’dan uzun dönemli olarak kiralık ev arayanların bugüne kadar olmadığı ölçüde arttığını belirterek, aylık 15 bin TL ile 20 bin TL arası kiralık dairelerin 1 yıllık peşin ödendiğini kaydetti.

3 GÜNDE TAŞINDILAR

Eşyasız evlere talebin arttığını da vurgulayan Hakan Karakaya, “Geçtiğimiz günlerde 5 farklı ev boşaldı ve hepsi de aynı gün içinde İstanbullular tarafından kiralandı” diye konuştu.

 

Bodrum’a yerleşen İstanbullulardan Tuna Pamir ise lise öğrenimini Bodrum’da tamamladığını belirterek, Kahramanmaraş depreminin meydana gelmesinden sonra, hep  düşündüğü bir gün Bodrum’a yerleşme planını öne çektiğini ifade etti.  Oturdukları evin eski olmasının eşiyle kendisini  endişelendirdiğini belirten Pamir, “Eşimle konuştuktan 3 gün sonra kendimizi Bodrum’da bulduk” dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşüme 3 günde 58 bin kişi başvurdu!

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

Müjdeyi Bakan verdi! Emekliye “refah payı” ödenecek!