Genel

TEKNOFEST’e ziyaretçi akını! 3 günde 1 milyona yaklaştı!

Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan Perşembe günü başlayan TEKNOFEST adeta ziyaretçi akınına uğradı. Teknoloji yarışmaları ve hava gösterileriyle devam eden TEKNOFEST’e 3 gün içinde her yaştan 925 bin 437 kişi geldi. İkinci gün ziyaretçi sayısı 300 bine ulaşırken,  TEKNOFEST üçüncü güne gelindiğinde 600 bin kişiyi ağırladı

 

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 1 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek olan TEKNOFEST İstanbul’a açılışının yapıldığı Perşembe günü 25 bin 437 kişi ziyarette bulundu.

İkinci gün ziyaretçi sayısı 300 bine ulaşırken,  TEKNOFEST üçüncü güne gelindiğinde 600 bin kişiyi ağırladı. Toplam 5 gün olarak planlanan etkinliğin ilk 3 günü ise etkinlik 925 bin 437 ziyaretçi sayısına ulaşarak 1 milyon sınırına dayanmış oldu.

 

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi alanında kritik role sahip birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile birlikte düzenlenen TEKNOFEST, yağmura rağmen ilk günden itibaren büyük ilgi gördü. 

TEKNOLOJİ KONUSUNDA FARKINDALIK HEDEFLENİYOR

Çok sayıda vatandaşın akın ettiği TEKNOFEST, hava gösterileri, teknoloji yarışmaları, konserler, farklı konularda etkinlik ve söyleşiler gibi pek çok etkinlikle devam ediyor. Türkiye'nin teknoloji geliştirir hale gelmesi konusunda farkındalık oluşturmanın ve teknolojiye toplumda olan ilgiyi artırmanın hedeflendiği etkinlik kapsamında,  yüz binlerce gencin hayallerini gerçeğe dönüştürmesi amacıyla farklı  disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları yapılıyor.

Her yaştan çok sayıda ziyaretçinin katıldığı TEKNOFEST İstanbul; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yapıyor. TEKNOFEST, her yıl olduğu gibi bu yıl da, farklı toplum kesimlerinden ve yaş gruplarından yoğun ziyaretçi alırken, özellikle gençlerin ve öğrencilerin etkinliğe ilgisi dikkat çekiyor.

  

YARIŞMALARA 1 MİLYON KİŞİ KATILIYOR

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul, başladığından bu yana 925 bin 437 ziyaretçi sayısına ulaştı. TEKNOFEST kapsamında 102 değişik kategoride 41 ana yarışma gerçekleştiriliyor.  Tüm bu yarışmalarda 332 bin takım  katılım sağlarken 1 milyonu aşan sayıda yarışmacı da katılım gösteriyor.

13 milyon liranın üzerinde ödüller verilen yarışmalarda, başarılı olanlara 30 milyon liradan fazla da malzeme desteği sağlanacak. Biyoteknoloji inovasyon, akıllı ulaşım, dikey inişli roket, çip tasarım, eğitim teknolojileri, engelsiz yaşam teknolojileri gibi çok çeşitli kategorilerde yapılan yarışmaların yanı sıra TEKNOFEST'te  yer alan paydaş kurumlar ise açtıkları stantlarda geliştirdikleri ürünleri ve çeşitli alanlardaki hizmetlerini de sergiliyor.

LPG ithalatında yüzde 43,3 artış!

Memura sevindirici haber…  “Büyükşehir Zammı”  yapılacak!

Müjdeyi Bakan verdi! Emekliye “refah payı” ödenecek!