16 / 05 / 2024

İstanbul'dan son haberler! Şehirde neler oluyor

İstanbul'dan son haberler! Şehirde neler oluyor

Çağdaş Ertuna, Milliyet Gazetesi Cadde ekindeki bugünkü köşesinde "Şehirde neler oluyor" başlıklı yazıyı kaleme aldı...



Al-Bushra: Aylar önce yazmıştım, İstanbulun en iyi Çin restoranı Dragonun sahiplerinin Hilton otelinin en üst katında bir Lübnan restoranı açacağını. Al-Bushra sonunda açıldı. Henüz diyet listesini bozmaya cesaret edemediğim için denemeye fırsat olmadı. Ama en yakın zamanda gidilecek.  Bu arada İstanbulda bir Lübnan restoranı furyası başlıyor. Sırada Reinacıların Crystalin yerinde açacakları Nomand var.
 
Akaretler: Şık mağazalardan sonra şimdi de şık sanat galerilerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Galeristten Autobana birçok yenilik olacak Akaretlerde. Sırf alışveriş ya da sırf sanat olacağına biraz daha çeşitlilik olsa daha iyi olmaz mı
Phonem by MIller: Bu sezonun ilk etkinliği bu geceki Liars konseri. Saat 21.30da. Nerede mi Tabii ki İKSV Salonda.

Sosyal Ağ: Çarşamba günü anlata anlata bitiremediğim David Fincher filmi dün gösterime girdi. Bu hafta sonu mutlaka izleyin. Ayrıca ilgilenenler Napsterın kurucusu, Facebookun ortağı Sean Parker ile ilgili Vanity Fairdeki makaleyi de kaçırmamalı.

Serbest Bölge istanbul: Sergi Beşiktaşta saldırıya uğradı, Üsküdarda yok oldu. Neyse ki sonradan Üsküdar Belediyesi zabıtalarının sergiden habersiz oldukları için sergiyi topladıkları anlaşıldı. Basit bir hata işte!

Laduree: İstanbul ilginç bir yer oldu. Daha bir mekan açılmadan şubesinin hazırlıkları başlıyor. Fransız pastanesi Laduree çok yakında Bebekte eski Paulün yerinde, sonra da İstinye Parkta Butterflyın yanında açılıyor. Ladureenin macaronlarının artık bu kadar yakınımızda olmasına sevinmeli mi, üzülmeli mi bilemiyorum.   

İstanbul kadeh kaldırıyor: Dolucanın şarap festivali 27 Ekimde başlıyor, 7 Kasıma kadar devam edecek. 13 restoranda tam 74 farklı şarabı kadehle içebileceksiniz.

Club to club: Avrupanın en büyük elektro müzik ve sanat festivali İtalyadan İstanbula geliyor. 3-7 Kasımda Torino, Milano ve İstanbulda gerçekleşecek olan etkinliğin bu seneki teması, batıl inanç. Festivalin partisi aynı gece, aynı anda 11.11, Minimüzikhol ve Ghettoda olacak. Tek biletle üç kulübe birden girilecek. Bu partiyi kaçırmamak lazım.

Öyle bir Geçer Zaman ki: Fatmagülün Suçu Nenin hl tecavüz sahnesi konuşulurken yeni bir dizi aldı yürüdü. Öyle Bir Geçer Zaman Kide oyuncular çok başarılı. Bu dizi daha rahat 3-4 sene gider.

Balance bilezikler: Bir zamanlar uçlarında birer altın rengi top olan ağrıları geçirdiği söylenen bilezikler vardı. Şimdi de her seyahatten dönenin bileğinde bir Balance bileziği var. Bu bileziği takanların daha dengeli olduğu söyleniyor. Bir de kolyeleri çıkmış şimdi. Eyvah diyorum.

WhIte MIll: Cihangirin yeniliklere en açık kafesi White Millde bugün İspanyol şef Lucas Maesin tapaslarını denemek için son gün.

Marcus MIller: Tutu Revisited projesiyle 26 ve 27 Ekimde İKSV Salonda. Konser saat 22.00de başlıyor.

Limonata: İzzet Çapanın yeni mekanı. Nişantaşında Citysin en üst katında. Daha açılmadan, son hazırlıklar yapılırken Tolga Sezgin ve mekanın mimarı Ali Türker ile birlikte gezdik. Ben ne güzel olmuş derken, işkolik İzzet Çapa o sırada dekorun parçalarını taşımakla meşguldü. Limonata, manzarası ve terasıyla BJK Plazadaki Voguela aşık atıyor. Dekor her zamanki gibi çok eğlenceli. Gündüz gözüyle de gördüm, mimarın yanı sıra  marangozlar da çok iyi iş çıkarmış. Limonata geçen hafta sessiz sedasız açıldı. Bir an önce gidip denemek lazım.
Milliyet/Çağdaş ERTUNA


Geri Dön