19 / 05 / 2024

İstanbulkart'a rekor zam geldi! Yüzde 92 yükseltildi!

İstanbulkart'a rekor zam geldi! Yüzde 92 yükseltildi!

İstanbul'daki tramvay, metro, otobüs, vapur ve metrobüs gibi ulaşım araçlarında kullanılan İstanbulkart'a yüzde 92 oranında zam yapıldı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan zamla, öğretmen, öğrenci ve 60 yaşını dolduranların toplu ulaşımda kullanmış olduğu İndirimli İstanbulkart, engelliler tarafından kullanılan Ücretsiz Kart ile Mavi Kart'a yüzde 75 zam yapılarak 20 TL'den 35 TL'ye çıkartıldı.

İstanbulkart a rekor zam geldi! Yüzde 92 yükseltildi!

Yapılan son zamlarla birlikte, Ada Sakini Kartı 20 liradan 35 liraya, Denetim Kartı 40 liradan 50 liraya, Araç Kullanım Belgesi Kartı ise 40 liradan 50 liraya, Personel ve Stajyer Devam Kontrol Sistemi Kartı 26 liradan 35 liraya, kişiye özel tasarımlı İstanbulkart 20 liradan 40 liraya yükseltildi.

Yapılan zamlarla vizeleme işlemleri ücretleri de değişti. Peki vizeleme işlemleri ücreti ne kadar arttı? İstanbulkart vizeleme işlemi ücreti ne kadar 2022? İşte merak edilen soruların yanıtları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön