07 / 07 / 2024

İstanbulLight, son trend ışıklandırmalara ev sahipliği yapıyor!

İstanbulLight, son trend ışıklandırmalara ev sahipliği yapıyor!

Aydınlatma sektörünün buluşma noktası Uluslararası İstanbulLight Fuarı, dünyadaki son ışıklandırma teknolojilerini ve tasarımlarını şehirlerden plazalara, iş merkezlerinden ofislere, bahçelerimizden evlerimize taşımaya hazırlanıyor....  



Aydınlatma sektörünün buluşma noktası Uluslararası İstanbulLight Fuarı, dünyadaki son ışıklandırma teknolojilerini ve tasarımlarını şehirlerden plazalara, iş merkezlerinden ofislere, bahçelerimizden evlerimize taşımaya hazırlanıyor. Evlerde, ofislerde, iş merkezlerinde ve şehir aydınlatmalarında kullanılan ışıklandırma sistemlerini sıradanlıktan çıkaran modern dizaynlar, dekorasyon trendleri ile buluşan çağdaş yorumlar ve dekorasyonun gücünü ortaya çıkaran son teknoloji ışık sistemlerinin hepsi 14-17 Nisan tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi 'nde görücüye çıkıyor.



NTSR Fuarcılığın sektördeki 30 yıllık tecrübesinin aydınlatma sektörünün duayenleri ile birleştiği AGİD-Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği ve ATMK- Aydınlatma Türk Milli Komitesi 'nin desteklediği Uluslararası İstanbulLight Fuarı, bu yıl Doğu Avrupa ve Ortadoğu bölgesi başta olmak üzere uluslar arası aydınlatma sektörünün de buluşma noktası olacak.   İtalya 'nın onur konuğu ülke olarak katılacağı İstanbul Light, özellikle endüstriyel, mimari, perakende ve şehir aydınlatma çözümleri kapsamında özgün bir konsept oluşturmayı amaçlıyor.



Aydınlatma armatürleri, led teknolojileri, Aydınlatma gereçleri, Bina ses-ışık diafon sistemleri, optik algılama sistemleri ve yönlendirme-aydınlatma sistemlerinin yer alacağı bu fuar, ofisini, iş merkezini, şehrini ve evini aydınlatmak isteyen herkesin ilgisini çekecek gibi görünüyor. Ev ve ofis dekorasyonlarına hakim olan neo-klasik anlayışın yerine led aydınlatma sistemlerinin ve modern led teknolojilerinin trend olduğunu vurgulayan İstanbul Light Fuarı 'nda aydınlatmanın yenilikçi yaklaşımlarla yorumlandığı yeni dizaynlar ilk kez görülebilecek. Profesyonel aydınlatma sistemlerinden şehir aydınlatmalarına, ev ve ofis aydınlatmalarından Alışveriş Merkezi, mağaza, plaza aydınlatmalarına kadar birbirinden ilginç, modern ve teknolojik tasarımlar bir arada bulunacak.



Mükemmel bir dekorasyon için ev, bahçe ve ofislerde ışık tasarımının ya da aydınlatma objelerinin önemine dikkat çekecek olan İstanbul Light fuarı kaliteli bir yaşam için mutlaka ziyaret edilmesi gereken fuarlar arasında yer alıyor. Fuar, 14-17 Nisan tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde dekorasyon tutkunları ile buluşacak.



Türkiye 'nin yakın gelecekte aydınlatma sektöründe Avrupa 'nın üretim merkezi, komşu ülkelerin de tedarik merkezi olacağının altını çizen NTSR Fuarcılık yetkilileri, bu bağlamda fuarın 2011 'de sektöre katma değer sağlayacak bölgenin en güçlü fuarı olacağını belirttiler.



Bu fuar süresince sektör temsilcilerine ve ziyaretçilere yönelik gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle birlikte, özel konusu “LED ile Aydınlatma ” olan “ 8. Ulusal Aydınlatma Kongresi ” de düzenlenecek.   Gerek fuara, gerekse kongreye katılacak olan aydınlatma sektörü içerisindeki akademisyenler, tasarımcılar, üreticiler, uygulayıcılar, pazarlayıcılar, tedarikçiler ve nihayet işletmeciler ve tüketiciler aynı platformda buluşarak, tanışabilme, bilgi alışverişinde bulunabilme, ortak ya da bireysel sorunlarına çözüm arayabilme, yeni gelişmelerden haberdar olabilme olanağına kavuşacaklar.  

;

İSTANBUL, AYDINLATMA ÜRETİMİNİN MERKEZİ OLACAK..

Son yıllarda hızlı bir gelişme gösteren aydınlatma sektörü, özellikle üretimde güçlü bir noktaya ulaştı. Tasarım dünyasının en etkili isimlerinden İtalya 'nın onur konuğu ülke olacağı, yeni ticari bağlantılar ve iş birlikleri yaratmak amacıyla bir dizi etkinlik planlanan İstanbulLight Fuarı, sektörün dünya çapındaki etkinliğini arttırmayı hedefliyor. Rusya, Kuzey Afrika, Orta Doğu gibi bölgelere yönelik çalışmalarla ve İngiltere, Almanya, Belçika, İtalya, Hollanda gibi ülkeler ile bağlantıları olan bir çok yerli ve yabancı firmanın katıldığı İstanbulLight, özellikle Orta Doğu ölçekli projelere katkıda bulunacak.



Profesyonel Aydınlatma ve Tesisatları, Dekoratif Aydınlatma, Led Aydınlatma, Bina Otomasyonu, Aydınlatma Malzemeleri gibi sektörün en önemli alanlarının yer aldığı İstanbulLight Fuarı, sektördeki yenilikleri ve son teknolojileri takip etmek, yeni strateji ve fikirler edinmek, pazar araştırması yapmak ve uluslararası bağlantılar kurmak isteyen tüm ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. İddialı hedefler planlanan ve zengin bir içeriğe sahip olan İstanbulLight Fuarı 'nda bu yıl LED 'li aydınlatma konusunun ele alınacak olması ise sektörde yer alanların daha derinlemesine bilgi edinmesine ve karşılıklı fikir alışverişi yapmalarına fırsat yaratacak.

Türkiye'de aydınlatma sektörü, yaklaşık 600 milyon Euro 'luk bir pazar ve bunun 200 milyon USD'ı lamba, 250 milyon USD'ı aydınlatma armatürlerinden oluşuyor. Türk aydınlatma sanayinin dünya aydınlatma pazarında aldığı pay, 2000 yılından sonra büyük bir gelişme gösterdi.   2000 yılında 38 milyon USD olan ihracat, 2005 yılında 124 ülkeye 130 milyon USD'a, 2009 yılında ise 300 milyon USD'a ulaştı. Aydınlatma sektöründe yer alan firmalar, özellikle Avrupa'ya ciddi bir ihracat şansı olduğunu ve Uzakdoğu ile kıyaslandığında Türkiye'nin çok avantajlı olduğunu belirtiyorlar. Özellikle çin'den yapılan ithalatın hem sektörün kalitesini düşürdüğünü hem de iç piyasada teknoloji ve tasarım oluşturmak için yatırıma ihtiyaç duyan Türk markalarının rekabet gücünü azalttığının da altını çiziyorlar. İç piyasada çin ile rekabet edebilmek için fiyat kırmak zorunda kalan üreticiler, dünyaya tasarım, trend ve teknoloji satabilmek konusunda ciddi bir engelle karşılaşıyorlar.



AYDINLATMA “OSCAR ”LARI SAHİPLERİNİ BULACAK..

Aydınlatma teknolojileri alanında uluslararası projelere imza atmaya yönelik önemli bir platform olan İstanbulLight Uluslararası Aydınlatma Teknolojileri Fuarı ve Zirvesi kapsamında düzenlenecek ve bağımsız jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek olan yılın “Aydınlatma Ödülleri ” ise sektöre yeni bir soluk getirerek Türkiye 'nin bu alandaki başarısını gözler önüne sermeye hazırlanıyor.


İSTANBULLIGHT FUARI 'NDA ZENGİN İçERİK, FARKLI KONSEPT

IstanbulLight bünyesinde fuar boyunca göz dolduracak zengin etkinlik programı sektör profesyonellerinin unutamayacakları bir fuar deneyimi yaşamaları için özel olarak hazırlandı. Program çerçevesinde; 8. Uluslararası Aydınlatma Kongresi, IstanbulLight Zirvesi, atölye çalışmaları ve seminerlerde dünyada ve Türkiye 'de sektörün gelişimi masaya yatırılacak, yerli ve yabancı profesyoneller başarı hikayelerini paylaşacak, IstanbulLight Aydınlatma Ödülleri ile sektöre ışık tutan yenilikçi projeler ödüllendirilecek.   “Onur Konuğu ” ülke İtalya adına gerçekleştirilecek birçok farklı etkinlik her iki ülke arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesine imkan verirken, katılımcılar bu ülkenin temsilcileri ile yüz yüze ikili görüşmeler gerçekleştirebilecekler.


Geri Dön