Genel

İstanbullular yeni taksi modelini seçecek!

İstanbulluların oylarını bekleyen dört aday takside de engelliler için rampa, kredi kartıyla ödeme imknı ve araç içinde bagaj alanı var...29 Haziran çarşamba ’ya kadar internette taksitasarim.ibb.gov.tr adresinden tıklayarak tercih belirtmek mümkün olacak

Daha önce vapurlarını ve otobüslerinin rengini seçen İstanbul halkı, şimdi de yeni taksi modelini belirlemek üzere bilgisayar başına geçecek. Taksi Tasarım Projesi Yarışması için oylama başladı, 29 Haziran çarşamba 'ya kadar internette taksitasarim.ibb.gov.tr adresinden tıklayarak tercih belirtmek mümkün olacak. Sonuçlar 1 Temmuz Cuma günü açıklanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehirde yaşayanlara daha konforlu ulaşım hizmeti verebilecek taksilerin tasarlanması amacıyla düzenlenen yarışmada son aşamaya gelindiğini açıkladı. Teknolojik gelişmelere uygun, yüksek güvenlik ve emniyet tedbirlerine sahip, engellilerin de ihtiyaçlarını karşılayabilecek, İstanbul 'a özgü bir taksi tasarımının elde edilmesi amacıyla düzenlenen yarışmanın sonucu internette halk oylamasıyla belirlenecek.

Finale kalan taksilerin tümünde tekerlekli sandalye için rampa ve araç içinde özel bölüm yer alıyor. Ayrıca kredi kartı ile ödeme imkanı, bilgi ekranı ve araç içinde bagaj alanı gibi özellikler ortak. Yarışmaya profesyonellerin yanı sıra üniversite öğrencileri de katıldı.


Üç dalda daha yarışma var
Yarışma sadece taksi tasarımı alanında yapılmadı. Sitede eko-araç taksi, taksi durağı ve taksi iletişim sistemleri tasarımı konularında da seçim yapıp oy vermek mümkün.

Milliyet