27 / 04 / 2024

İstanbullulara müjde: Bakırköy-Kirazlı Metrosu Şubat sonunda açılıyor!

İstanbullulara müjde: Bakırköy-Kirazlı Metrosu Şubat sonunda açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun Şubat sonunda açılacağını belirtti. Peki Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nda hangi duraklar var? 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, metro hattının Molla Gürani istasyonunda incelemeler yaptı. Bakan Uraloğlu, burada yaptığı açıklamasında, artan nüfusa ve araç sayısına karşın trafik sorununu ortadan kaldırmanın en önemli yolunun raylı sistemlerin yaygınlaştırılmasından geçtiğine dikkat çekti. 

Bu noktada ülke genelinde 12 şehirdeki 922 kilometrelik şehir içi raylı sistem hattının 395,3 kilometresinin Bakanlık tarafından hayata geçirildiğinin altını çizen Uraloğlu, "Şu anda da ülkemiz genelinde 9 projede toplam 101,5 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatı bulunuyor. Megakent İstanbul'u da bir baştan diğer başa kadar modern raylı sistem ağlarıyla donatıyoruz" ifadelerini kullandı. 

İstanbullulara müjde: Bakırköy-Kirazlı Metrosu Şubat sonunda açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da bugüne kadar Bakanlık tarafından 127,5 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattının hizmete sunulduğuna, şu anda da toplamda 55,7 kilometrelik 5 ayrı projenin inşasının devam ettiğine vurgu yaptı. 

Bakan Uraloğlu, söz konusu açıklamasında "İnşası süren projelerimiz bittiğinde İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 338,8 kilometreden 394,2 kilometreye ulaşacak ve İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50'den fazlasını Bakanlığımız kazandırmış olacak" diye konuştu. 

İstanbullulara müjde: Bakırköy-Kirazlı Metrosu Şubat sonunda açılıyor!

BAKIRKÖY-KİRAZLI METROSU ŞUBAT SONU AÇILIYOR 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın 8,4 kilometre uzunluğa sahip olduğunun ve 7 istasyonlu olduğunun altını çizerek, bu durakların Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı olarak sıralandığını aktardı. 

Saatte 80 kilometre hızla günde 1 milyon yolcunun bu hatta seyahat edebileceğine vurgu yapan Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla Kirazlı, İncirli, Özgürlük Meydanı ve Bakırköy İDO duraklarından diğer raylı sistemlere ve İstanbul Deniz Otobüsü'ne entegre şekilde kesintisiz ulaşım sağlanabileceğinin de altını çizdi. 

Böylece, Kayaşehir-Bakırköy İDO arası seyahat süresi 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-İncirli arası 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arası 27 dakika, Metrokent-Özgürlük meydanı arasının da 30 dakika olacağını aktaran Uraloğlu, "Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'mızın 25 yıllık projeksiyondaki kara yolu bakım, işletme ve zaman kazancı gibi etkenlerden ekonomik kazancı 6,1 milyar dolar olarak gerçekleşecek" şeklinde konuştu. 

Bakan Uraloğlu, projedeki hat işlerini tamamladıklarını, istasyonlara ait kaba inşaat işlerinin yüzde 97'sinin, ince işlere ait imalatların yüzde 65'inin ve elektromekanik işlere ait imalatların yüzde 73'ünün bitildiğini belirtti. 

"Artık test ve devreye alma çalışmalarına başladık. Projemizi şubat sonunda hizmete alarak İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz" açıklamasında bulunan Uraloğlu,  İstanbul ulaşım ana planının, kentin 1100 kilometre metro hattına ihtiyacı olduğunu ortaya koyduğunun altını çizdi. 

İstanbullulara müjde: Bakırköy-Kirazlı Metrosu Şubat sonunda açılıyor!

Bakan Uraloğlu, bugüne kadar Bakanlık tarafından İstanbul'da hayata geçirilen projeler ile ilgili de "İstanbul'u hayallerin ötesinde bambaşka bir noktaya getirdik. Kimsenin şüphesi olmasın İstanbul'a hizmet aşkımız asla bitmeyecek ve İstanbul'u geleceğe taşıyacak proje ve yatırımlarımız hızla sürecek. Önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanımız Murat Kurum. İstanbul özelinde hedefimiz, İstanbul için fetret devrine, duraklama dönemine son vererek yeniden hizmetle buluşturmak" dedi ve ilk günden işe koyulduklarını ve Murat Kurum ile bir araya gelerek İstanbul için projeleri konuştuklarını dile getirdi. 

Emekli promosyonuna 2024 zammı geldi! Bankalar peş peşe açıkladı, resmen 15 bin TL oldu!

Buca Metrosu'nda tarih verildi:  İzmir  tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı!

Kuzguncuk ve Beylerbeyi'nin Anadolu Yakası'nda eşi yok! Konut yatırımcıları her zaman kazanır!

 


Geri Dön