27 / 04 / 2024

İstanbullulara müjde! İBB'den büyük konut hamlesi! 16 binin üzerinde konut inşa edilecek!

İstanbullulara müjde! İBB'den büyük konut hamlesi! 16 binin üzerinde konut inşa edilecek!

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Son 3,5 sende 9 bin 190 daire ve ticari birimi bitirerek hak sahiplerine teslim etti. İBB, toplam 16 binin üzerinde birimden meydana gelen konut projelerini hayata geçirmeyi hedefliyor.



Son 3,5 senede 9 bin 190 daire ve ticari birimi tamamlayarak hak sahiplerine teslim eden İBB, toplam 16 binin üzerinde birimden meydana gelen konut projelerini hayata geçiriyor. Sosyal konutlara ağırlık veren İBB İştiraki KİPTAŞ, İstanbul Yenileniyor kapsamında da 5.624 bağımsız birimi yenilemek amacıyla çalışmalarına hız verdi. 

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri arasında yer alan sosyal konut projelerinde, 3,5 senede önemli mesafeler kat edildi. Ağustos 2019’da göreve gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İştiraklerinden KİPTAŞ’ın yeni yönetimi, 12 proje kapsamında 4.498 konutun temelini attı. 11 ayrı projede ise 9.190 bağımsız birimi tamamlayarak hak sahiplerine teslimi gerçekleşti.

İstanbullulara müjde! İBB den büyük konut hamlesi! 16 binin üzerinde konut inşa edilecek!

AĞIRLIK SOSYAL KONUT PROJESİNDE

Şirketin kuruluş misyonuna uygun olarak sosyal konut projelerine ağırlık verdiklerini ifade den KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Toplam 7.047 bağımsız birimden oluşan yirmi projenin çalışmaları yürütülüyor. 3.121 konutun temelinin kısa sürede atılması için süreçler ilerliyor. KİPTAŞ, 31 proje kapsamında 14.999 konut olmak üzere 16.237 bağımsız birim inşa etti, ediyor" diye açıkladı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA UNUTULMADI

Silivri dördüncü Etap ve Tuzla Meydan Evler sosyal konut projesini KİPTAŞ’ın tarihinde ilklere imza atarak altı ay erken teslim ettiklerini söyleyen Ali Kurt son olarak Tuzla Aydınlık Evler’i ise 1 sene erken teslim ederek şirket tarihinde bir rekora imza atıldığını belirterek "Şeffaf bir yönetimle İstanbul’daki riskli alanları dönüştürmek ve konut ihtiyacını karşılamak için yoğun bir çalışma içindeyiz" dedi. 

İstanbullulara müjde! İBB den büyük konut hamlesi! 16 binin üzerinde konut inşa edilecek!

Ali Kurt, 2020 yılında temelini attıkları sosyal konut projeleri ile stok konutların satışında, pandemi sürecinde özveriyle çalışan sağlık çalışanlarını ayrıcalıklı grup olarak belirlediklerini ifade ederek "İstanbul’da evi olmayan sağlık çalışanlarını öncelikli olarak ev sahibi yaptık" diye kaydetti.

Peki teslim edilen ve devam eden konut projeleri hangisi? İşte detaylar...


Geri Dön