29 / 04 / 2024

İstanbulluların en büyük korkusu deprem! 'Büyük İstanbul depremine karşı hazırlık yapılmıyor' dendi!

İstanbulluların en büyük korkusu deprem! 'Büyük İstanbul depremine karşı hazırlık yapılmıyor' dendi!

Uzmanların son dönemde uyarılarını peş peşe gündeme getirdiği 'beklenen Büyük İstanbul Depremi'ne ilişkin İstanbul genelinde yapılan bir anketle çarpıcı  sonuçlar ortaya çıktı. İşte o sonuçlar...



31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İstanbul adaylarının tümünün seçim vaatleri arasında 'kentsel dönüşüm'e büyük yer ayrıldı. 1999 Marmara depreminden sonra yaşanan yıkım, hem İstanbul'un hem Marmara bölgesinin riskinin sık sık gündem olmasına neden oldu. Ayrıca, uzmanlar uzun yıllardır beklenen yeni deprem için de uyarılarda bulunuyor. Artık beklenen büyük İstanbul depreminin kapıda olduğu işaret ediliyor. 

Uzmanların son dönemde uyarılarını sıklaştırdığı 'beklenen Büyük İstanbul Depremi'ne ilişkin İstanbul genelinde bir anket yapıldı ve çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 

İstanbulluların en büyük korkusu deprem! Büyük İstanbul depremine karşı hazırlık yapılmıyor dendi!

Yeni Şafak'tan Semih Bozkuş'un haberine göre; özellikle İstanbul’da 2019 yılında verilen seçim vaatlerinin tutulmadığı tartışmaları gündemdeyken, adayların hemen hepsinin gündeminde de kentsel dönüşüm bulunuyor. 

Özdemir Araştırma Şirketi, İstanbul genelinde 10-25 Mart tarihleri arasında telefonla arama yöntemi (IVR) kullanarak 408 bin 79 kişiyle büyük bir anket çalışması gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuç raporunda, İstanbullunun en büyük korkusunun deprem, en büyük derdinin de depreme hazırlanmak olduğu ortaya çıktı. 

İstanbulluların en büyük korkusu deprem! Büyük İstanbul depremine karşı hazırlık yapılmıyor dendi!

İSTANBUL DEPREMİ İÇİN HAZIRLIK YAPILMIYOR

Katılımcıların yaş, cinsiyet, ilçe ve köken olarak İstanbul’u yansıttıkları dev ankette İstanbullulara muhtemel büyük depreme karşı gerçekleştirdikleri şahsi hazırlıkları ve depreme  ilişkin kamusal çalışmalar soruldu.

Kamuoyu ile paylaşılan ankete göre İstanbulluların yüzde 83,7'sinin beklenen büyük İstanbul depremine karşı herhangi bir hazırlık yapılmadığını düşündüğü belirlendi. 

Anketteki bir başka soruda ise katılımcılara 'deprem tatbikatına katılıp katılmadıkları'na ilişkin soru yöneltildi. Bu soruya yüzde 38.6'sı 'evet' derken yüzde 61.4'ü ise 'hayır' yanıtını verdi. 

Katılımcıların yüzde 27,2'si de deprem çantasının hazır olduğuna dikkat çekerken, toplanma alanlarını bilenlerin oranı ise yüzde 45,1 olarak belirlendi. 

İstanbulluların en büyük korkusu deprem! Büyük İstanbul depremine karşı hazırlık yapılmıyor dendi!

RİSK RAPORU ALMAYANLARIN ORANI FAZLA 

Bunların yanı sıra, 'Oturduğunuz evin durumunu öğrenmek için deprem risk raporu aldınız mı' sorusuna 'evet' yanıtı verenlerin oranı yüzde 19.2'de kalırken, 'hayır' diyenlerin oranı ise yüzde 53.5 olarak kaydedildi. 

Araştırma sonucunda 'İstanbullular depreme kendi imkanlarıyla hazırlanıyor' yorumu yapıldı. 

Türkiye'de en çok hangi meslekler aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları

Dul ve yetim aylığı alanlara 5 bin TL promosyon var mı? Yeni zamlı dul ve yetim maaşı kaç TL? Şimdi bu rakamlara bakın!

İstanbul'da ortalama bir konut 2,8 Toyota Corolla ediyor!

 


Geri Dön