Sektörel

İstanbul'un dijital maketiyle projelere erken kontrol yolda!

GYODER Zirvesi'ne katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, siluet sorununu çözebilecek ilginç bir proje anlattı. Topbaş, "istanbul'un dijital maketini yaptık. Projeleri yerleştirerek, İstanbul'a etkisini göreceğiz" dedi...

GAYRİMENKUL ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen 'Gayrimenkul Zirvesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı. Açılışı yapan Bakan Bayraktar, gaj'rimenkul sektörünün ekonomik büyümenin itici gücü olduğunu söyledi. Bayraktar, "Konut sektörü, 50'yi aşkın sanayi kolunu besliyor. Yaklaşık 1.5 milyon kişiye istihdam sağlamaktadır" diye konuştu 


400 BİN KONUT-İŞ YERİ DÖNÜŞECEK 


Bu durumun inşaatın ülke ekonomisinin lokomotifi olduğunun ve bu özelliğini hiçbir zaman kaybetmeyeceğinin göstergesi olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, "Önümüzdeki dönemlerde etkileri daha net hissedilecek kentsel dönüşüm projeleri, gayrimenkul sektöründe, kaliteli konut üretimine katkı sağlayacak bir unsurdur. Türkiye'de uygulamaya koyduğumuz dönüşüm seferberliği, yaşamakta olduğumuz temel sorunlara çözüm bulunmasını ve küresel ölçekte rekabet edilebilirliğin artırılmasını hedeflemektedir" diye konuştu. Dönüşüm çalışmalarında gelinen noktayla ilgili bilgi veren Bayraktar, "2013 yılı içinde 200 bin birim konutun dönüşüm hedefini aştık. Bu başarılı ivmeyle 2014 yılı sonuna kadar 400 bin bağımsız konut ve işyerinin dönüşümünü bitirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 


VATANDAŞ 'YABANCIYA' SICAK BAKMIYOR 


GYODER Başkanı Aziz Torun da, gayrimenkul sektörünün Türkiye'nin önemli zenginliklerinden biri olduğunu söyledi. 


Torun, "Birçok ülkenin petrolü var. Gayrimenkul de Türkiye'nin çok önemli bir zenginliğidir" dedi. Torun, 'Gayrimenkul Sektörü ve istanbul Konut Piyasası Saha Araştırma Raporu'na dair de bilgi verdi: 

Katılımcıların yüzde 80,5'i kentsel dö nüşüme inanıyor ve destekliyor. 

Araştırmaya katılanların yüzde 65,1'i yabancıya gayrimenkul satışına sıcak bakmıyor. ¦Tüketicilerin konut tercihinde ilk sırada 'ulaşım kolaylığı' ikincisi sırada ise 'sosyal çevre' yer alıyor. 


Çevreye duyarlı 'yeşil' binalara teşvik vereceğiz İSTANBUL'DA siluet tartışmaları devam ederken, İBB Başkanı Topbaş'tan ilginç bir proje geldi. İstanbul'un dijital maketini yaptıklarını belirten Topbaş, Bize gelecek olan bütün projelerde bu yapıların dijital makete yerleştirildiğinde nasıl bir etki yaptığını göreceğiz" dedi. 


EN PAHALI GAYRİMENKUL 

İstanbul'daki gayrimenkullerin dünyanın en pahalıları arasında yer aldığını anlatan İBB Başkanı Topbaş, "Çok metrekareli yapılar '»l yerine bugünkü yüzyılın beklentilerine cevap veren yapılar yapılmalı" diye konuştu. 


Akşam