12 / 05 / 2024

İstanbul'un ilk 7 katlı otoparkı kapatıldı! Bakın yerine ne yapılacak...

İstanbul'un ilk 7 katlı otoparkı kapatıldı! Bakın yerine ne yapılacak...

İstanbul Karaköy'de konumlanan, kentin ilk katlı otoparkı olma özelliğini taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 7 katlı otopark, bu gece itibarıyla hizmete kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu otopark yerine ne yapılacağını duyurdu.



İstanbul un ilk 7 katlı otoparkı kapatıldı! Bakın yerine ne yapılacak...

OTOPARKIN GİRİŞİ KAPATILDI

DHA'nın haberine göre; alınan karar kapsamında bu gece 00.00 itibarıyla işletmeye kapatılan otoparkın giriş kapısı da ekipler tarafından kapatıldı. Ekipler, tüm araç sahiplerine ve abonelere gerekli bilgi verirken, otoparkta kalan araçlar 25 Eylül Pazar günü (yarın) çıkarılacak.

İstanbul un ilk 7 katlı otoparkı kapatıldı! Bakın yerine ne yapılacak...

YENİ OTOPARK GELİYOR...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya yönelik açıklamalar yaptı. İmamoğlu, Karaköy’deki otoparkın deprem analizini yaptırdığını ve sıkıntılı bir yapı olduğunu tespit ettiklerini belirtti. İmamoğlu, otoparkı aynı kapasitede yerin altına alınaçağını ve burada bir meydanı İstanbullulara hediye edeceklerini kaydetti.

46 yıllık Karaköy Katlı Otoparkı’nı yıkıp, yerine meydan ve zemin altı otopark yapacak. 7 katlı, günlük ortalama bin 500 araca hizmet veren, 600 araç kapasiteli otopark 24 Eylül Cumartesi 23.59 itibariyle işletmeye kapatıldı.

Öte yandan Karaköy Meydan Projesi kapsamında yıkılacak binanın altında yer alan işletmelerden de kimi yeni yer arıyor, kimi de taşınma telaşında.  

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2021 senesi haziran ayı oturumlarında oybirliği ile alınan kararla, İstanbul'un ilk katlı otoparkı olan Karaköy Katlı Otoparkı yıkılıp yerine meydan yapılmasına kararı alınmıştı. Otopark altında yer alan işletmeler de, yeni yerler arayışına girdi. Otoparkı kullananlar da Karaköy'ün park sorunundan şikayetçi. 

Emekli maaşı kaç TL olacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli zammı netleşiyor! Şimdi bu rakamlara bakın!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Çırak ve staj sigortası olana emeklilik yolu açılıyor...

Tarım Kredi'de dev indirim! 1 kg şeker ve bulgur 12 TL, 5 kg ayçiçek yağı 135 TL! 24 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön