04 / 05 / 2024

İstanbul’un konut markaları Anadolu’ya taşınıyor!

İstanbul’un konut markaları Anadolu’ya taşınıyor!

Erzurum’dan Şanlıurfa’ya, Bursa’dan Konya’ya kadar birçok Anadolu ilinde markalı konut projeleri yükseliyor. Lükste ve konforda İstanbul projelerini geride bırakan bu projeler, inşa edildikleri bölgeye adeta yeni bir yaşam biçimi götürüyor…



İstanbul’un markalı konutları Anadolu illerine taşınıyor. Erzurum’dan Şanlıurfa’ya, Bursa’dan Eskişehir’e, Konya’dan Gaziantep’e kadar birçok Anadolu ilinde ardı ardına markalı konut yükseliyor. Üstelik bunlar lükste ve kalitede İstanbul’daki projelerle yarış edebilecek nitelikte tasarlanıyor. İnşa edildikleri bölgede konut anlayışını değiştiren bu projeler, zengin sosyal olanakları ile de yepyeni bir yaşamın kapılarını aralıyor. Kentsel dönüşüm ile birlikte Anadolu’nun gelişen kentlerindeki markalı konut sayısının önümüzdeki dönemlerde artması öngörülüyor. Birçok inşaat yatırımcısının 2013 yatırım hedefleri arasında Anadolu illeri yer alıyor. İşte Anadolu’nun gözde konut projeleri….


 İstanbul’un konut markaları Anadolu’ya taşınıyor!



1.GAP’tan sonra Güneydoğu Anadolu’nun en büyük projesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin GAP’tan sonra en büyük projesi olma özelliği taşıyan Antepia, Sinşap GYO ve Paralel Yapı ortaklığı ile Antep’te inşa ediliyor. Gaziantep’te bugüne kadar hayata geçirilen en büyük konut projesi olan Antepia, yapımına başlandığı andan itibaren bölgeyi ve inşaat sektörünü hareketlendirmeye devam ediyor. Yatırım değeri 1.2 milyar dolar alan proje, zengin sosyal olanaklari ile de Anteplileri cezbediyor. Tamamlandığında 15 bin kişinin yaşayacağı Antepia’nın satışta olan Safir, Zümrüt ve Yakut Mahallesi’nde 2+1’den 9+2 yalıya kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. Konut fiyatları ise 219 bin 200 TL ile 1 milyon 811 bin 500 TL arasında değişiklik gösteriyor.


 İstanbul’un konut markaları Anadolu’ya taşınıyor!


2.Türkiye’nin ilk çok katlı çelik konut projesi

Akşan Yapı güvencesiyle Ankara’nın en gözde konut bölgesi Beysukent’te hayata geçirilen Ankanatura, Türkiye’nin ilk çok katlı çelik konut projesi olma özelliği taşıyor. Hacattepe Ormanı’nın yanı başında, sürdürülebilir çevre ilkesiyle inşa edilen proje, 63 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Büyüklükleri 140 ile 376 metrekare arasında değişen 2+1 daireler, ara kat dubleksleri, bahçe dubleksleri ve teraslı dubleksleri olmak üzere toplam 208 konuttan oluşuyor. 63 bin metrekare alan üzerendi yükselen Ankanatura’da, açık-kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, basketbol sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanları, ortak yeşil alanlar, misafir otoparkları ve bin metrekarelik sosyal tesis bulunuyor. 


 İstanbul’un konut markaları Anadolu’ya taşınıyor!


3.Bursa’nın yeni çekim merkezi olacak

Bursa’nın en büyük konut projesi olma özelliği taşıyan Bursa Modern, Sinpaş GYO tarafından hayata geçiriliyor. Yerleşik oturma düzeni, sosyal aktiviteleri, spor tesisleri, köylü pazarı ve birçok ayrıcalıkları ile Bursalıları modern bir yaşama davet eden proje,  yaklaşık 232 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Osmanlı’nın geleneksel yapasıyla, günümüzün modernnizmini bir arada yorumlayan Bursa Modern, modern alt yapısı, yapay göletlerle taçlanmış peyzajı, üstün nitelikli konutları, açık /kapalı otoparkları, şehir meydanı, sadece yetişkinler için değil, gençler ve çocuklara yönelik spor tesisleri ve rekreasyon alanlarıyla Bursa’nın yeni çekim merkezi olması öngörülüyor. Projede 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. Ayrıca 5+2 köşkler de yer alıyor. Bursa Modern’de fiyatlar 174 bin 640 ile 2 milyon 811 bin 78 TL arasında değişiklik gösteriyor.


 İstanbul’un konut markaları Anadolu’ya taşınıyor!


4.2 bin 250 konutluk dev proje

Soyak tarafından  İzmir  Karşıyaka’da hayata geçirilen Soyak Siesta, toplam 2 bin 250 konuttan oluşuyor. Körfez manzarasından maksimum derecede yararlanan, fonksiyonelliğin mimari estetikle birleştiği Soyak Siesta, İzmir kent yaşamına farklı bir soluk getiriyor. “Az katlı yatay bina” konseptiyle ergonomik tasarımlı ve her beğeniye hitap edecek şekilde farklı büyüklükte dairelerden oluşan projenin satışta olan 3.etabında 1+1, 2+1 ve 3+1 konut seçenekleri sunuluyor. Kasım 2012’de teslimleri başlayan projede fiyatlar 191 bin TL’den başlıyor. Yeşil çatı uygulaması bulunan ve çevre dostu bir yaklaşımla oluşturulan Soyak Siesta’da, enerji verimliliği ve tasarruf sağlayan uygulamalar ise ısınma ve aydınlatma, aidat gibi tüm giderler konusunda önemli avantajlar sağlıyor. Sosyal olanaklar açısından da zengin olan projede; spor alanları, yüzme havuzları, çocuk oyun alanları, sosyal tesisler ile açık ve kapalı otoparklar bulunuyor. 


 İstanbul’un konut markaları Anadolu’ya taşınıyor!



5. Konya’ya “hakim” olacak

Konya Selçuklu’da Okkalar İnşaat güvencesiyle inşa edilen Hakim Konakları, 50 bin metrekarelik alan üzerinde yükseliyor. Tamamı 3+1 ve 4+1 konut tiplerinden oluşan projede toplam 378 daire yer alıyor. Haziran 2013’te tamamlanması planlanan projede fiyatlar 242 bin TL’den başlıyor 325 bin TL’ye kadar çıkıyor. Hakim Konakları’nda peşin ve banka kredili ödemelerde yüzde 8, yüzde 50 peşinatta yüzde 4, yüzde 25 peşinatta ise yüzde 2 indirim fırsatı sunuluyor. Şehirlerarası otobüs terminaline 4 kilometre, Selçuklu Belediyesi'ne 3,5, Mevlana Üniversitesi'ne ve Teknokent'e 1, Selçuk Üniversitesi'ne 4,  Konya Havalimanı'na ise 6 kilometre uzaklıkta yer alan proje, hastanelere ise sadece 500 metre mesafede yer alıyor. Okkalar Hakim Konakları'nda; havuz, çocuk parkı, voleybol sahası, kafe, tenis kortu, toplantı salonları, fitness, oyun salonu, sinema salonu, basketbol sahası, çocuk kulübü gibi sosyal imkanlar bulunuyor.


 İstanbul’un konut markaları Anadolu’ya taşınıyor!


6.Erzurum’un tam kalbinde yer alıyor

Karadayı Grup tarafından Erzurum Palandöken’de inşa edilen New City, 13 katlı 30 bloktan oluşuyor. Büyüklükleri 110 ile 210 metrekare arasında değişen farklı daire seçeneklerinin bulunuduğu projede, fiyatlar 80 bin TL’den başlıyor. 75 bin metrekare alan üzerinde  toplam 2 bin daireden oluşan New City’de 110 metrekare 2+1 daireler 80 bin TL’den, 120 metrekare 3+1 daireler 105 bin TL’den, 160 metrekare 3+1 daireler 150 bin TL’den, 210 metrekare 4+1 daireler ise 190 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Projede konutları yanı sıra bir de cadde mağaza yer alıyor. 2014’te teslim edilmesi planlanan proje, şehir merkezine 2 bin 100 metre uzaklıkta konumlanıyor. New City, Erzurum Merkez Alışveriş Merkezi’ne 500 metre, Atlama Kulelerine 2 bin metre, buz hokeyi salonuna bin 500 metre, devlet hastanesine 2 bin metre, özel hastaneye bin metre, kayak merkezine 2 bin metre, Atatürk Üniversitesi’ne 3 bin 500 metre, Erzurum Teknik Üniversitesi’ne 5 bin metre, otobüs terminaline 11 bin 500 metre, Havalimanı’na ise bin 5000 metre mesafede bulunuyor. 


 İstanbul’un konut markaları Anadolu’ya taşınıyor!


7.Şanlıurfa’nın özel sektör eliyle yürütülen en büyük konut projesi

Polatkan Yapı tarafından Şanlıurfa’da hayata geçirilen Polatkan Residence, Şanlıurfa’ya yepyeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. 12 bloktan oluşan proje, zengin sosyal olanakları ile dikkat çekiyor. Mimari konsepte uygun bitkisel peyzajın hakim olacağı projenin sosyal alanlarında yüzme havuzu, fitness salonu, türk hamamı, buhar odası, masaj odası, sauna, tuz odası, vitamin bar, kafeterya, bowling salonu, sinema salonu, bilardo salonu, tenis kortu, basketbol sahası, kuru temizleme, kreş yer alıyor. 2013 yılında tamamlanması planlanan projede fiyatlar 500 bin TL ile 700 bin TL arasında değişiyor. 5 yıllık yoğun bir çalışmayla hayata geçirilen Polatkan Residence, Şanlıurfa’da özel sektör eliyle yürütülen en büyük konut projesi olma özelliği taşıyor. 


 İstanbul’un konut markaları Anadolu’ya taşınıyor!


8.Trakya’nın ilk modern projesi

Martı GYO tarafından Trakya’da hayata geçirilen Narin Park, bölgenin ilk modern ve büyük projesi olma iddiası taşıyor. 36 bin metrekare alan üzerinde 548 konuttan meydana gelen projede, 57 metrekareden 204 metrekareye kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. Projede 2+1’ler 125 bin TL’den 3+1’ler ise 161 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Narin Park’ın 1. etabı olan Erguvan Sitesi’nde son kalan ve hemen teslim edilecek daireler için başlatılan kampanyada, 18 ay süresince kredi taksitlerini bankaya Martı GYO ödüyor. Ev sahibi ise, taksitleri ödemeye 19. ayda başlıyor. “18 Ay Ödemesi Bizden” kampanyası dışındaki alımlarda, liste satış fiyatlarına uygun indirim imkanları da bulunuyor.  Zengin sosyal olanakları ile dikkat çeken projede, 250 metrekare yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, çocuk oyun parkı, açık otopark, kapalı sosyal tesis alanı, fitness, sauna ve açık spor alanları yer alıyor. Projede kapsamında yer alan Erguvan Club’ta ise çocuklara yönelik drama eğitimleri, havuz başı açık hava sineması, yetişkinliklere yönelik pilates, havuz başı terasta flüt ve gitar dinletileri, halk oyunları, fotoğrafçılık, doğa yürüyüşleri gibi hobi kulüpleri ve çeşitli eğlence aktivitelerini geniş bir yelpazede ücretsiz olarak sunuyor. İstanbul’a 45 dakikalık mesafede konumlanan Narin Park, çalışmaları devam eden 3.Havaalanı’na ise 15 dakika uzaklıkta bulunuyor. Hızlı tren projesi hayata geçtiğinde İstanbul’la olan mesafesi 20 dakikaya inecek. 


 İstanbul’un konut markaları Anadolu’ya taşınıyor!


9.Eskişehir’de eski un fabrikasına yeni yorum

Özdilek Grubu’nun ilk konut projesi olan Eskişehir Loft, tarihi binaların modernize edilmesinin en güzel örneğini sunuyor. Yıllarca bir çok kişiye ekmek kapısı olan eski un fabrikasının yıkılıp, tarihi dokusu korunarak modernize edilmesi ile geliştirilen proje, 4 blokta 73 daireden oluşuyor. Konut, AVM ve spa merkezinden oluşan Eskişehir Loft’ta 2+1, 3+1, 2+1 asma bahçeli ve 3+1 dubleks daire seçenekleri sunuluyor. Projede daireler 257 bin TL ile 372 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. En son teknolojiyle ve deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen projede fiyatlar 200 bin TL ile 400 bin TL arasında değişilik gösteriyor. Özdilek AVM’ye komşu yükselen Eskişehir Loft’ta, her daireye 2 araçlık açık-kapalı otopark, yeşil alanlar, elektrik kesintisine izin vermeyen jeneratör sistemi, su kesintisi yaşamayacağınız hidrofor sistemi, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu alanları ve 24 saat profesyonel güvenlik hizmetleri sunuluyor. 


 İstanbul’un konut markaları Anadolu’ya taşınıyor!



10.Denizli ve Ege’nin en büyük çok bileşenli kentsel dönüşüm projesi

Denizli’nin en büyük yaşam projesi olan Sümerpark Evleri’nde, konut, AVM, 5 yıldızlı otel ve sağlık hizmetleri bulunuyor. Pera GYO tarafından hayata geçirilen proje, çağdaş bir kentsel tasarım anlayışı ile projelendiriliyor. Toplam 608 konuttan meydana gelen Sümerpark Evleri’nde 1+1, 2+1, 3+1, 2+1 dubleks, 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks daire seçeneklerinin sunuluyor. Projede hemen teslim 2+1 daireler 137 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.  Ana caddeye, otogara ve Denizli-İzmir hızlı tren istasyonuna sadece yürüme mesafesinde yer alan Sümerpark Evleri, 16 katlı 6 blok ve 22 katlı 2 bloktan oluşuyor. 608 konut, 110 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 4 yıldızlı otel ve 150 yataklı hastanesi ile Denizli ve Ege bölgesinin en büyük çok bileşenli kentsel dönüşüm projesi olan Sümerpark Evleri, güvenlikten konfora, sosyal tesislerinden doğal alanlarına kadar yaşamınıza değer katacak tüm ayrıntıyı içinde barındırıyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön