07 / 05 / 2024

İstanbul'un modern siluetine gökdelenler hakim oldu!

İstanbul'un modern siluetine gökdelenler hakim oldu!

İstanbul, bir yandan tarihi dokusunu korurken bir yandan da modern çağa ayak uyduruyor... İstanbulda Maslak, Zincirlikuyu ve Şişli gibi bölgelerde yükselen gökdelenler şehrin modern siluetini oluşturmaya başladı



İstanbulda Maslak, Zincirlikuyu ve Şişli gibi bölgelerde yükselen gökdelenler şehrin modern siluetini oluşturmaya başladı. Biri tamamlanmadan diğerinin inşaatı başlayan gökdelenler Şişli Bomontide gecekondulara komşu olurken, 4. Levent Emniyet Evlerinde 4-5 katlı apartmanların yerini alıyor.

İstanbulda 1990lı yıllarda başlayan gökdelenli yaşam Levent ve Maslak hattında hız kazanırken son yıllarda kentin diğer bölgelerine de sıçradı. Artık Fulya, Şişli, Mecidiyeköy, Esentepe, Ataşehir, Kozyatağı ve Esenler gibi kentin diğer bölgelerinde de gökdelenlere rastlanıyor.

261 metrelik bina
261 metrelik Sapphire, 210 metrelik Anthill, 181 metrelik İş Kuleleri şehrin tamamlanmış en yüksek gökdelenleri olurken, Varyap Meridian, Şişli Plaza, Tekstilkent, Koza Plaza, Akmerkez, Metrocity, Mashattan, Kempinski Residence Astoria, Tekfen Tower, Kanyon, Garanti Bankası Genel Müdürlüğü, Süzer Plaza, Polat Tower, Selenium Residence, Sun Plaza, Palladium, Marriott Otel, Uphill Court, My World, Incity gibi 100 metrenin üzerinde birçok gökdelen yükseliyor.

Selma ŞENOL/Bugün


Geri Dön