İmar

İstanbul'un o imar planları Meclis'ten çıktı! Dönüşüm; devlet, belediye, İBB, müteahhit, ev sahibi dörtgeninde yapılacak

Büyükçekmece Tepecik halkının uzun yıllardır beklediği 1/5000’lik imar planları resmen çıktı. Peki Tepecik'te neler değişecek? İşte Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün o son dakika açıklaması...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde uzun senelerdir bekletilen Büyükçekmece’nin Tepecik bölgesinin imar planları meclis çoğunluğu CHP’ye geçince 3 ay gibi kısa bir sürede çıkarıldı. 

Tepecik halkının uzun yıllardır beklediği 1/5000’lik imar planlarının İBB Meclisi’nden geçmesi, bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Büyükçekmece Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akgün, imar planlarının çıkmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Büyükçekmece ilçesinin Tepecik bölgesi için hayati önem taşıyan imar planlarının; geçmiş dönemlerde İBB Meclisi tarafından gündeme alınmaması, planların yılan hikayesine dönmesine sebep olmuştu. Gündeme alınmayan imar planları Marmara depremi açısından da bölge halkının endişelerini artırıyordu.

Uzun zamandan beri İBB Meclisinde bulunan Büyükçekmece Tepecik merkez imar planları İBB Meclisi'nden oybirliği ile çıktığına dikkat çeken Dr. Hasan Akgün, "Yalnızca planları çıktı. Mecliste 2 ay tatile girdi.  Tepecik merkezin aciliyeti vardı. İki aylık süreyi değerlendirmeyi istedik" bilgilerini verdi. 

Akgün, olası bir Marmara depreminde merkezde büyük sıkıntının olacağını vurguladı ve "Büyükçekmece Tepecik Merkezin 1/1000’lik planların da bir an önce yapıp  uygulamaya geçebilmek için bu planların iki kısımda çıkarılması kararını aldı. Tepecik’in kalan kısmıyla Türkoba planlarında da çalışma yapıyoruz. Eylül'den tibaren Büyükşehir meclisine gelecek ve çok hızlıca çıkartacağız. Çünkü deprem kapıda" açıklamasında bulundu. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Nerde ne varsa planları yapıp eski binaları yenilemek amacıyla devlet, belediye, İBB, müteahhit, mal sahibi  dörtgeninde kentsel dönüşümü hep beraber  yaparak vatandaşın mal ve can güvenliğini sağlayacağız" şeklinde konuştu ve bu planların çıkartılmasında emeği geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, meclis grup başkanlarına, meclis başkanvekiline, imar komisyonu başkanı ve üyelerine ve tabi ki bunu oylayıp karar veren meclis üyelerine şahsı ve halk adına teşekkürlerini iletti.

Bunların yanı sıra  İBB Meclis'i tarafından, İstanbul’un yapı stokunu depreme hazırlamak amacıyla hayata geçirilecek olan projelere de onay verildi. Bunlardan biri de Bayrampaşa’da geçici konut hizmetinin hayata geçirilmesi oldu. 

Bayrampaşa’da geçici kiralık konut hizmeti çerçevesinde, yeni proje için yıkımı tamamlanan dönüşüm alanlarındaki KİPTAŞ’a ait stok daireler, geçici kiralık konut olarak ayrılacak. 

Çeyrek altın 5 bin TL olacak! İslam Memiş net tarihi verdi! Altın borcu olanlar aman dikkat!

Konut ve otodaki durgunluk daha ne kadar sürer?

Kentsel dönüşüm yetkisi İZBETON'un elinden alınıyor! İzmir'de kooperatif modeli tarih mi oluyor?

İstanbul'da geçici kiralık konut uygulaması başlıyor! Kentsel dönüşümde yeni devir!