29 / 04 / 2024

İstanbul'un tasarım projeleri, Dubai ile yarışıyor!

İstanbul'un tasarım projeleri, Dubai ile yarışıyor!

EA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ekim Alptekin, büyük bir potansiyele sahip olan İstanbul'un tasarım projeleriyle dolu olan Dubai'den daha fazla ilgi çekeceğini öngördü



Çift motorlu jet Eclipse 500'ü üreten Eclipse Havacılık şirketinin Türk ortağı EA Group, EA İnşaat ile gayrimenkul sektörüne girdi. EA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ekim Alptekin, ilk projeleri Kartal Kule'nin kendileri için referans olacağını, yeni projeler için de kolları sıvadıklarını söyledi. İstanbul'un Dubai gibi bir gelişim gösterdiğine dikkat çeken Alptekin, kentin değer katan projelere ihtiyacı olduğunu belirtti. Alptekin "Sektörde rekabet hâlâ yetersiz. Yapılacak çok iş var. İstanbul'un Dubai'den hiçbir eksiği yok, olmamalı. Tasarım projelere ağırlık verilmeli" diye konuştu. 80 milyon dolara mal olacak gö kte süzülen bir kartal şeklinde konumlanan Kartal Kule'nin Körfez ülkelerinin ilgisini çektiğini ifade eden Alptekin, yabancı fonlarla görüştüklerini kaydetti.

EV SAHİPLERİNİN YÜZDE 85'İ KREDİ KULLANMIYOR'

Ekim Alptekin konut kredilerindeki faiz artışını ise şöyle değerlendirdi: "Türkiye'de ev sahiplerinin yüzde 85'i kredisiz konut alıyor. Dünya krizi mortgage krizi olarak adlandırılırken, bizim böyle bir sistemimizin bulunmaması iyi durumda olmamızın nedeni. Bu yepyeni bir ekonomi. Yeni yeni adapte oluyoruz. Faiz artarken, döviz de yükseliyor. Gayrimenkul yatırım açısından en iyi araçlardan biri."

Habertürk


Geri Dön