28 / 04 / 2024

İstanbul'un trafik sorununun çözümü raylı sistemin artırılmasından geçiyor!

İstanbul'un trafik sorununun çözümü raylı sistemin artırılmasından geçiyor!

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "Ben İstanbul'un trafik sorununu çözerim diyebilir misiniz?" sorusuna, "Evet çözerim. Yani mütevazı olmaya gerek yok ben bu işi yaparım. Trafik sorununun çözümü raylı sistemin artırılmasından geçiyor" dedi...



TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, canlı yayında soruları yanıtladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Binali Yıldırım, İstanbul'un trafik sorunu hakkında görüşlerini bildirdi. 

Yıldırım, "Ben İstanbul'un trafik sorununu çözerim diyebilir misiniz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Evet çözerim. Yani mütevazı olmaya gerek yok ben bu işi yaparım. Türkiye'nin her tarafında 22 bin kilometre bölünmüş yol yaptım. 26 havaalanını 55'e çıkardık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük insanları, milleti birleştirdik. Bir şeye izin vermeyiz, yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürmeyiz. Bunu herkesin bilmesi lazım. Hava yolunu halkın yolu yaptık. Bugün Türkiye'nin her tarafına uçakla seyahat etmek mümkün. İstanbul'da yaşayan 15 milyon 200 bin hemşehrimizin her biri Türkiye'nin bir yerinden geliyor. Bu insanlar yaz tatilinde memleketlerine gidiyorlar. Onlar çok iyi biliyor. 10 -15 yıl önce memleketlerine giderken neler çekiyorlardı, şimdi nasıl. Demek ki Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresinde trafik sorununu çözmüş birisi 5 bin 400 kilometrekarelik İstanbul'u halledemeyecek mi? Çözeceğiz. İstanbul'un trafik sorununu çözeceğiz. Ama dürüst olalım kimse benden, hiç İstanbul'un trafik sorunu olmayacağını beklemesin. Neyi vadediyorum, akışkanlığı olan bir trafiği vadediyorum. Yani trafikte dur-kalk yapmakla ömür tüketmeyecek insanlar. Gününün bir saatini trafikte bekleyerek geçirmeyecek. Az da olsa 20-30 kilometreyle de olsa trafik akacak. 80 kilometre ile gidecek zamanlar da olacak. 

Trafik sorununun çözümü raylı sistemin artırılmasından geçiyor. Raylı sistemde yüzde 20'nin altında bir pay alıyor İstanbul. Devam eden 284 kilometrelik metro projesi var, bunlar tamamlandığında insanların yüzde 50'si metro, Marmaray, raylı sistem ve metrobüs ile seyahat etmiş olacak. Böylece trafikte ciddi bir rahatlamayı hep birlikte göreceğiz. Bunlar çok uzak değil birkaç yıl içinde gerçekleştirilecek. İstanbul'un 1050 kilometrekaresi sadece yerleşim alanı. Dar ve uzun bir şeritte yerleşim var. Aslında toplu taşımadaki en büyük sorun da bundan kaynaklanıyor. Biz bunu değiştirecek değiliz, yüzlerce senedir hep doğu-batı istikametinde İstanbul genişlemiş. Keşke daha dengeli gelişseydi da yeşil alanların bir kısmı şehrin içinde olsaydı.  Şehir nefes alsaydı ve ciğerleri tüketilmeseydi çok daha iyi olurdu."

 

İstanbul, Kanal İstanbul'la nefes alacak!

Kabataş-Mahmutbey metrosuna ilk araç indirildi!

İstanbul'da 2020'de 14 yeni metro hattı açılacak!

İstanbul'da bu yıl açılacak 6 yeni metro hattı!


Geri Dön