29 / 04 / 2024

İETT, İstanbul'un trafik sorununa çözüm getirdi!

İETT, İstanbul'un trafik sorununa çözüm getirdi!

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, İstanbul'un trafik sorununa, kendi ifadesiyle 'agresif' bir çözüm önerdi: Mesai saatleri gözden geçirilsin. Herkes aynı saatte işe gidip gelmesin. Yoksa bu yoğunluğa ne yol yeter, ne kavşak



 
İstanbul'daki toplu taşıma sisteminin başındaki isimlerden İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, 'Belki agresif bir tanım olacak ama İstanbul'da mesai saatlerinin gözden geçirilmesi gerekir. Herkes mesaiye aynı saatte girer, aynı saatte çıkarsa bu yoğunluk kalkmaz' dedi.

OKULLARA TOPLU ULAşžIMDA GÖRGÜ KİTABI
istanbul'da toplu ulaşımı kullanmanın bir kültür olduğunu belirten Baraçlı, ilköğretim öğrencilerine yönelik 'toplu ulaşımda görgü ve nezaket kuralları kitabı' hazırladıklarını söyledi. İETT bünyesindeki 7 bin şoföre Kültür Üniversitesi işbirliğiyle eğitim verdiklerini belirten Hayri Baraçlı, Avcılar-Söğütlüçeşme arasındaki metrobüs projesini de değerlendirdi.

MÜDÜR BEY DE METROBÜSE BİNİYOR
Özellikle yoğun saatlerde metrobüsle seyahat ettiğini belirten Baraçlı, şunları söyledi: 'Metrobüs yoğun. şžu anda günde 600-700 bin yolcu taşıyoruz. Eskiden 34 hattı vardı. şžimdi 34G diye gece çalışan bir hat var, 34A var. Biz farklılaştırma ve iyileştirme yolunda adımlar atıyoruz. 34Z Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattını açtık. Zincirlikuyu istasyonunda iyileştirmeler yapıp, yoğunluğun yayılmasını sağlayacağız. Daha fazla sirkülasyon sağlamaya gayret ediyoruz. Belki agresif bir tanım olacak ama istanbul'da mesai saatlerinin gözden geçirilmesi gerekir. Herkes mesaiye aynı saatte girer, aynı saatte çıkarsa siz ne kadar yol, kavşak yaparsanız yapın bu yoğunluk kalkmaz. Alt yapı oluşturmak için hazırlık yapıyoruz. Böyle bir hareket, toplu ulaşımı daha rahat seyahat edilebilir noktaya getirebilir.'

EN çOK şžİKAYET SIKIşžIKLIKTAN
Yaptıkları ankete göre, yolcuların metrobüsten yüzde 94 oranında memnun olduğunu belirten Baraçh, en çok kumaların soğutmamasından ve sıkışıklıktan şikayet edildiğini belirtti. Istanbullular'm mutlaka Akbil veya Istanbul Kart kullanmalarının gerektiği ni kaydeden Baraçh, 'Herkes için çözüm üretiyoruz. Fakat bu kartlara sahip olan ile olmayan farklı fiyat ödeyecek' dedi.
sabah/Hasan Ay

 


Geri Dön