04 / 05 / 2024

İşte Davutoğlu'nun Konya'daki evi!

İşte Davutoğlu'nun Konya'daki evi!

Başbakan olarak ilk ziyaretini memleketi Konya’ya yapan Ahmet Davutoğlu, geceyi Meram semtinde Merve Sokak 10 numaradaki evinde geçirdi. Davutoğlu, acı hatırasını hatırlatarak, hemşehrilerine yol sözü verdi.



Baba ocağı Konya’nın Taşkent ilçesine giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, hemşerilerine Taşkent-Konya yolunun duble olacağını müjdeledi. 51 yıl önce Davutoğlu’nun doğum sancısı tutan annesi Memnune Hanım, Taşkent’ten Konya’ya zorlu yol koşullarında çok geç götürülmüş ve doğum yapamadan hayatını kaybetmişti.


Başbakan Davutoğlu, annesi Memnune Davutoğlu’nun, yolların kötü olmasından dolayı Konya’daki hastaneye geç götürüldüğünü bu nedenle hayatını kaybettiğini belirterek,  “Burada Taşkent’ten Konya’ya hasta olarak yetişemeyen mübarek bir Anadolu insanının oğlu olarak bir şey diyorum. Yolda gelirken Ulaştırma Bakanımla yeni bir yol güzergahı planlaması üzerinden konuştuk”diyerek hemşehrilerine yeni yol müjdesi verdi.


Taşkentlilere hitap eden Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:


“Burada 51 yıl önce 4 yaşında bir çocuk annesini ağır hasta olarak Konya’ya hastaneye gönderdik. Hala hatırlarım. Nasıl umutla beklediğimizi. Ama gelen cevap ailemize bir kor ateş gibi düşmüştü. Bir yakadan bir yakaya geçmek Konya-Taşkent 3,5-4 saat olurdu. Konya, Taşkent duble yol olacak. Yolda hasta taşırken donmuş hasta haberi gelirdi. Her sene birkaç tane. Burada Taşkent’ten Konya’ya hasta olarak yetişemeyen mübarek bir Anadolu insanının oğlu olarak bir şey diyorum, yolda gelirken Ulaştırma Bakanımla yeni bir yol güzergahı planlaması üzerinden konuştuk. Konya’dan Alanya’ya kadar olan yolu bölünmüş yol yapacağız. Duble yol olacak. 1.2 kilometrelik viyadük ile iki dağı birbirine bağlayacağız. Alanya-Konya öyle bir birine bağlanacak ki bu yol iki saate inecek, turist yolu olacak.


Hürriyet


Geri Dön