17 / 05 / 2024

İşte Kırşehir'e yapılacak sağlık yatırımları!

İşte Kırşehir'e yapılacak sağlık yatırımları!

Sağlık Bakanlığı’nın yatırım programında Kırşehir için projeler açıklandı. Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya müjdeleri üst üste verdi.



Yatırım programlarının açıklanmasıyla milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya Ankara’da yaptıkları yoğun mesailerin meyveleri ortaya çıkmaya başladı. Sağlık Bakanlığı’nın yatırım programında Kırşehir için projeler açıklandı. Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya müjdeleri üst üste verdi. Yaptıkları açıklama ise şöyle:


MÜJDE 1: “Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Laboratuarı


Ahi Evran Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanına Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Laboratuarı kuruluyor. 5.000 m2’lik bir kapalı alana kurulacak olan yapıda Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte su kimyası laboratuarından biyokimya laboratuarına kadar birçok tıbbi analizin yapılacağı bu merkezin proje ihalesi tamamlandı. 2016 yılı içerisinde yapım ihalesini tamamlayarak inşaatına başlamayı planlıyoruz. Bu laboratuar ile vatandaşlarımız, ihtiyaçları olan birçok test sonucuna kolayca ulaşabilecekler.” sözleri ile ifadelerine devam etti


MÜJDE 2: “3’ü 1 arada Sağlık Hizmeti


Yatırım programındaki diğer müjde ise Toplum Sağlığı Merkezi (Sağlıklı Yaşam Merkezi )+Aile Sağlığı Merkezi+112 Acil Sağlık İstasyonu’nun bir arada bulunacağı bir sağlık merkezi. Diyetisyenden sosyologa ve diş hekimlerine kadar birçok kritik birimi uhdesinde barındıran Sağlıklı Yaşam Merkezi beraberinde 8 Aile hekimli Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Komuta İstasyonu ile birlikte Kırşehir’in hizmetine sunulacak. Bu yatırımın 2016 yılında projesini tamamlayarak en kısa zamanda inşaatına başlamayı planlıyoruz. İnsanlarımızın birçok ihtiyacına cevap verecek bu merkezden Kırşehir’in fazlasıyla faydalanacağından eminiz.”dedi


MÜJDE 3: “Kaman Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezi’ne Yakın İlgi


Halihazırda 4 Aile Hekimi ile hizmetine devam eden Kaman Yenimahalle’nin Aile Sağlığı Merkezi fiziki şartları itibariyle gereken hizmeti sağlayamamaktadır. Bu yapıyı yıkarak Kaman’a layık bir şekilde daha modern şartlarda bir Aile Sağlığı Merkezi kuracağız. Yeni kuracağımız merkezdeki hekim sayısını da 6’ya çıkartıyoruz. Ayrıca acil durumlarda ivedilikle müdahale edebilmemiz için bu noktaya bir de 112 Acil Komuta İstasyonu kuracağız.”ifadelerini kullandı.


MÜJDE 4:” Verem Savaş Dispansiyeri Yıkılıyor, “Halk Sağlığı Merkezi” Oluyor


Türkiye’nin yeni tanıştığı sağlık hizmetleri kavramlarından birisi olan Halk Sağlığı Merkezi Kırşehir’e kuruluyor. Verem Savaş Dispansiyeri’nin yerine yapılmasını planladığımız Halk Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Dispansiyerinin görevlerinin yanı sıra içerisinde Toplum Sağlığı Merkezi ve sağlık ocağı olarak bildiğimiz Aile Sağlığı Merkezi gibi birimleri de barındıracak 12 hekimli bir sağlık kompleksi olacak. TRSM ile beraber halk sağlığı merkezi şeklinde hizmet verecek bir sağlık kompleksinin müjdesini vermiştik. Yeni 2 proje ile birlikte Kırşehir’e bu şekilde kazandıracağımız 3. sağlık kompleksi olacak. Bu tür merkezlere vatandaşlarımızın birçok ihtiyacını aynı anda karşılamaları dolayısıyla özel önem veriyoruz. Sayılarını arttırak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamayı sürdüreceğiz.


MÜJDE 5: “Halk Sağlığı Müdürlüğü Yerine Aile Sağlığı Merkezi Geliyor


Halk Sağlığı Müdürlüğü’müzün hizmet binasını Ahi Evran Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanına aldıktan sonra, müdürlüğün halihazırda hizmetine devam ettiği alana 8 hekimli bir Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu kuracağız. Bu şekilde o bölgedeki vatandaşlarımızın temel sağlık hizmetlerine kolayca ulaşmalarını sağlayacağız.” sözlerine devam etti.


MÜJDE 6: “4 Yeni 112 Acil Sağlık İstasyonu


Yatırım programındaki diğer bir müjde ise 4 ayrı noktaya yapılacak olan 112 Acil Sağlık İstasyonları. Kırşehir Merkez’in Aşıkpaşa mahallesine, Akçakent merkeze, Kaman’ın Gaffar ve Mucur’un Solaklı mahallelerine yapmayı planladığımız 112 Acil Komuta Merkezleri ile acil durumlar için bir koordinasyon ağı oluşturmayı amaçlıyoruz. 112 Komuta İstasyonları’nın sayılarını arttırarak en kritik durumlardan biri olan ilk yardım müdahalesini zamanında ve etkili bir şekilde yapmayı amaçlıyoruz.


Vatandaşlarımızın sağlık alanında duydukları ihtiyaçları karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnsan sağlığına yapılan yatırımın en kritik yatırım olduğunun farkındayız. Bu bilinç ile elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanmaktan çekinmiyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki en güzeli, vatandaşlarımızın hastanelere hiç ihtiyaç duymamasıdır. Bunun için hemşehirilerimize hareketli bir yaşam sürmelerini, sağlıklı bir şekilde beslenmelerini ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını şiddetle öneriyoruz.”diyerek ifadelerine son verdi.


Kırşehir Arena Gazetesi


Geri Dön